Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sültpaprikás tarhonya

Sültpaprikás tarhonya
Sültpaprikás tarhonya
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredendően egy ajvárral turbózott pásztortarhonyának indult, de mivel előző este megettük az ételbe szánt füstölt kolbászt, ezért végül tojást főztem mellé. Így is perfekt, de ha valaki húsosítaná, akkor mehet bele nyugodtan a kolbi!

hozzávalók / 4 adag

A sült paprikához

A tarhonyához

A feltétek

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült paprikához

  1. A paprikákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd mehet is 200 fokos sütőbe 15-20 percre. Akkor lesz jó, ha már feketedni kezd a héja.
  2. Ezután tegyük óvatosan egy edénybe és fóliázzuk le (vagy mehet egy zárható zacskóba is), és hagyjuk a saját gőzében kihűlni, mert így egyszerűbben lejön majd a héja. Ha közben kifolyna a leve, azt fogjuk fel, mert isteni íze van, és adjuk majd a kész salátához!
  3. A paprikákról óvatosan lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kimagozzuk, majd felcsíkozzuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és kevés ecettel ízesítjük, majd hagyjuk 10 percet állni.

A tarhonyához

  1. Az olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát.
  2. Hozzáadjuk a tarhonyát, és a felezett újkrumplikat, és 5-6 perc alatt átpirítjuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, az ajvárt, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
  4. Közepes lángon főzzük, és addig pótoljuk a vizet, amíg a tarhonya és az újkrumpli készre nem fő. Közben ízlés szerint sózzuk (azzal számoljunk, hogy már az ajvár is sós volt valamennyire).

A feltétek

  1. A tojásokat 6 perc alatt keményre főzzük, a petrezselymet felaprítjuk.

A tálalás

  1. A tarhonyát a paprikasalátával, főtt tojással és friss petrezselyemmel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 898
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarhonya ajvárral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

446
kápia paprika 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérborecet 2 teáskanál
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
újkrumpli 150 g
tarhonya 200 g
víz 3.5 dl
fűszerpaprika 1 ek
ajvár 3 ek
0 ízlés szerint
főtt tojás 6 db
petrezselyem 1 csokor