r
Nosalty Logó

Pásztortarhonya bográcsban

Katharosz
Pásztortarhonya bográcsban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

894
Kalória
38.9g
Fehérje
71.7g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
303.6g
Víz
132.6g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3537.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 3577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. A bográcsban először a kisebb kockára vágott szalonnát kezdjük sütni, majd ha kicsit kisült a zsírja, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, csipet sót, és kevergetve megfonnyasztjuk rajta, ha szükséges, kevés zsiradékot adunk hozzá.
  2. Ezután a tűzről óvatosan félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és ízibe rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, addig kevergetjük a tűz felett, amíg kifehéredik.
  3. Ekkor beledobjuk a kockára vágott paprikát és a hámozott, kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket: só, bors, 4 szem borókabogyó, ételízesítő por, paprikakrém, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Főni hagyjuk.
  4. Közben a kockára vágott krumplit megfőzzük, és a vízben hagyjuk, amíg szükség lesz rá, ne főzzük túl!
  5. A tarhonyát kevés zsiradékon kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel, sózzuk, felforraljuk, lefedjük, és berakjuk a kb. 150 fokra előmelegített sütőbe. Én ugyanis így szoktam, és kb. 15-20 perc alatt felszívja a vizet, és megpuhul.
  6. Közben a húst néhányszor ellenőrizzük, ha szükséges utánízesítjük, és pótoljuk a vizet, ha kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt krumplit és a tarhonyát, de már ne kevergessük, csak rázogatni szabad. 15 percig rotyogni hagyjuk, de már csak csendes tűz legyen alatta.
  7. Az eredeti recept szerint marhából készül, de az bográcsban nagyon hosszadalmas.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Ízletes, finom bogrács étel, könnyűnek azért nem mondanám, de a magyar konyhát nem is azért kedveljük.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek