Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztortarhonya bográcsban

Pásztortarhonya bográcsban
Pásztortarhonya bográcsban
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, finom bogrács étel, könnyűnek azért nem mondanám, de a magyar konyhát nem is azért kedveljük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bográcsban először a kisebb kockára vágott szalonnát kezdjük sütni, majd ha kicsit kisült a zsírja, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, csipet sót, és kevergetve megfonnyasztjuk rajta, ha szükséges, kevés zsiradékot adunk hozzá.
  2. Ezután a tűzről óvatosan félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és ízibe rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, addig kevergetjük a tűz felett, amíg kifehéredik.
  3. Ekkor beledobjuk a kockára vágott paprikát és a hámozott, kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket: só, bors, 4 szem borókabogyó, ételízesítő por, paprikakrém, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Főni hagyjuk.
  4. Közben a kockára vágott krumplit megfőzzük, és a vízben hagyjuk, amíg szükség lesz rá, ne főzzük túl!
  5. A tarhonyát kevés zsiradékon kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel, sózzuk, felforraljuk, lefedjük, és berakjuk a kb. 150 fokra előmelegített sütőbe. Én ugyanis így szoktam, és kb. 15-20 perc alatt felszívja a vizet, és megpuhul.
  6. Közben a húst néhányszor ellenőrizzük, ha szükséges utánízesítjük, és pótoljuk a vizet, ha kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt krumplit és a tarhonyát, de már ne kevergessük, csak rázogatni szabad. 15 percig rotyogni hagyjuk, de már csak csendes tűz legyen alatta.
  7. Az eredeti recept szerint marhából készül, de az bográcsban nagyon hosszadalmas.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 57 034
elküldve: 9
receptkönyvben: 166
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarhonya gazdagon bográcsban, bográcsos tarhonya burgonyával és sertéshússal, pásztortarhonya

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

894
sertéslapocka 60 dkg
burgonya 50 dkg
tarhonya 25 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
paprika 2 db
paradicsom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
sertészsír 1 ek