r
Nosalty Logó

Sült zöldségsaláta fetával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sült zöldségsaláta fetával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1672 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    8380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 419 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1079 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    33519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1672 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát és a krumplit megmossuk. A céklát bedörzsöljük pár csepp olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk, tepsire tesszük. A krumpli szintén mehet a tepsire.
  2. Jól megsütjük őket. A céklának a méretétől is függ, hogy mennyi kell neki, úgyhogy ellenőrizzük! A krumpli akkor jó, ha a a villa beleszalad, ez kb. 35 perc.
  3. Ha a krumpli kész, kivesszük, meghámozzuk, és kockásra vágjuk (előtte azért célszerű kicsit hűteni). Ha a cékla már szépen puhul, a salottákat vékony csíkokra vágjuk, és alufólián, olívaolajjal megspriccelve a cékla mellé telepítjük kb. 10 percre.
  4. Ha kész, kivesszük őket - a céklát kiszedjük az alufóliából (vigyázva bontsuk ki, nehogy a gőz kicsapjon), és megpucoljuk, Ha nem aranycéklával dolgozunk, kesztyűben. :)
  5. Kockára vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, végül az egészet jól összeforgatjuk.
  6. Tálaláskor a feta sajtot és az apróra vágott diót igazságosan elosztjuk az adagokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 24272
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A téli zöldségek utolsó felhasználásának egyik utolsó kísérlete - egészen novemberig!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! Érdekl?dnék, hogy mi a különbség a végeredményben, ha sütés el?tt vagy után pucoljuk meg a zöldségeket? Nagyon szimpi a recepted, de ?szintén megvallva, nincs sok kedvem a forró zöldségekkel zsongl?rködni, persze ha azt mondod, hogy ég és föld a különbség, akkor bevállalom :) El?re is köszi a válaszod!

Dacota

Hm..ez egy jó kérdés. :) Ha nem akarsz forró zöldségekkel bíbel?dni, akkor azt javaslom, hogy kockázd fel az egészet, és úgy süsd meg. nem lesz ég és föld a különbség, csak a héjában sült zöldségnek kicsit több a zamata - de szerintem simán, fóliában megsütve is finom lesz. :) Szép napot! Üdv, Nóra

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek