r
Nosalty Logó

Fetás burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Fetás burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A dresszinghez

A salátához

Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A dresszinghez

A salátához

Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A dresszinghez

A salátához

Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    928 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4109.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    679 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3209 micro
Összesen 1725 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A dresszinghez

A salátához

Elkészítés

A dresszinghez

  1. A dresszinghez az olajat elkeverjük a citromlével. Hozzáadjuk a szardellafiléket, joghurtot, mustárt és a kaprot, jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

A salátához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Meghántjuk, majd durva darabokra vágjuk.
  2. Hozzákeverjük a vékony gyűrűkre vágott újhagymát, kapribogyót, az olívabogyót, petrezselymet, mentát. Rámorzsoljuk a fetát, és azzal is összekavarjuk.
  3. A még langyos burgonyára öntjük a dresszinget, és összekavarjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7152
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete a Chefkoch.de oldalon található, én egy kicsit változtattam a mennyiségeken. Gazdagíthatjuk a salátát durva darabokra vágott főtt tojással, csíkokra vágott aszalt paradicsommal is.

Hozzávalók

A dresszinghez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...