Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Uborkaleves lengyelesen

Uborkaleves lengyelesen
Uborkaleves lengyelesen
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A feleségem családjában ettem először ezt az ételt. Először furán hangzott, de ma már nagyon szeretem. Ezt az ételt mindig a feleségem készíti el. Egyszerű és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lereszeljük a kovászos uborkát.
  2. Meghámozzuk a zöldséget, majd összevágjuk.
  3. Lemossuk a húst.
  4. Leveses fazékba tesszük az összes alapanyagot.
  5. Felöntjük vízzel (kb. 3 l). Annyival öntsük fel, amennyi levest szeretnénk. Leveskockát úgy szoktam adagolni, hogy fél liter vízhez 1 db-ot teszek (mindegy milyen ízű, ki hogy szereti).
  6. Mikor megfőtt, tejföllel behabarjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 480
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoly

Mióta szakács: 2012.10.01.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kovászos uborkás leves, tejfölös lengyel leves, savanyú leves tejföllel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zoly2
Zoly / zoly2 Sun, 2012-11-04 19:58

Kedves Pezo!

Örülök, hogy érdeklődtél a leves iránt. Én az uborkát, egészben szoktam lereszelni. Ha négybe van vágva akkor a reszelés nem igazán jöhet szóba. Ha felszeleteled, nem tudom, hogy ugyanaz az íz jön ki belőle. A leves lényege az lenne, hogy az uborka nem darabokban van benne. Javasolnám, hogy esetleg a piacon vásárolj egy fél kiló kovászos uborkát, ami egészben van, és azt reszeld le.
Remélem ki próbálod, várom a visszajelzésed.

Pezo
pezo / Pezo Sun, 2012-11-04 15:50

Nagyon jól néz ki! Szeretjük a savanykás leveseket, de egy kérdésem lenne: a négybe vágott kovászos uborkát hogyan kell lereszelni? Nem túl nagy uborkákat kovászolok, lehet esetleg szeletelni is, akkor is az az íz lesz?
Üdv: pezo

334
kovászos uborka 0.5 kg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
karajcsont 40 dkg
tejföl 175 g
leveskocka 6 db
víz 3 l