Nosalty Logó

Uborkaleves lengyelesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Uborkaleves lengyelesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1348 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 25 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    2380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1113.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3019 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 337 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11219.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    9518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    4454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    191 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    5006 micro
  • β-karotin
    12075 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1348 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 25 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lereszeljük a kovászos uborkát.
  2. Meghámozzuk a zöldséget, majd összevágjuk.
  3. Lemossuk a húst.
  4. Leveses fazékba tesszük az összes alapanyagot.
  5. Felöntjük vízzel (kb. 3 l). Annyival öntsük fel, amennyi levest szeretnénk. Leveskockát úgy szoktam adagolni, hogy fél liter vízhez 1 db-ot teszek (mindegy milyen ízű, ki hogy szereti).
  6. Mikor megfőtt, tejföllel behabarjuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 13973
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A feleségem családjában ettem először ezt az ételt. Először furán hangzott, de ma már nagyon szeretem. Ezt az ételt mindig a feleségem készíti el. Egyszerű és nagyon finom.

Hozzászólások

pezo

Nagyon jól néz ki! Szeretjük a savanykás leveseket, de egy kérdésem lenne: a négybe vágott kovászos uborkát hogyan kell lereszelni? Nem túl nagy uborkákat kovászolok, lehet esetleg szeletelni is, akkor is az az íz lesz? Üdv: pezo

Törölt felhasználó

Kedves Pezo! Örülök, hogy érdekl?dtél a leves iránt. Én az uborkát, egészben szoktam lereszelni. Ha négybe van vágva akkor a reszelés nem igazán jöhet szóba. Ha felszeleteled, nem tudom, hogy ugyanaz az íz jön ki bel?le. A leves lényege az lenne, hogy az uborka nem darabokban van benne. Javasolnám, hogy esetleg a piacon vásárolj egy fél kiló kovászos uborkát, ami egészben van, és azt reszeld le. Remélem ki próbálod, várom a visszajelzésed.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek