Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.)

Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.)
Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.)
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés olyan étel van, ami egy tikkasztó kánikulai napon, amikor fagyin, gyümölcsön és jéghideg italokon kívül szinte semmit nem kíván az ember, igazán jól tud esni.
Na, ez a leves, ez olyan!


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki nem szereti a joghurtot, csinálhatja natúr, vagy kaukázusi kefírrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát apró kockákra vágjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, minimum fél órát állni hagyjuk.
  3. A joghurtot simára keverjük 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral és ízlés szerint - attól függ, mennyire sóztuk meg az ubit - sóval.
  4. A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a joghurthoz adjuk.
  5. Amikor az ubit már jól átjárta a só és ettől levet eresztett, hozzáadjuk a joghurthoz és egy-két órára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 58 433
elküldve: 8
receptkönyvben: 667
elkészítve: 23/35
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

uborka, joghurt, kapor

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maria-h
maria-h Mon, 2012-07-09 11:00

Kipróbáltam - ma ismét ez lesz az első fogás! Egészséges, hűsít és nagyon finom!

Orsianyu
Orsianyu Tue, 2012-07-03 15:19

Szia!! Az ubit levével együtt kevered a joghurthoz, vagy kifacsarod előtte?:)
Köszi!!

Sztike7
Sztike7 Sun, 2012-06-03 14:59

Kíváncsian várom a végeredményt... Már a hűtőben "érik"! :)

Gerti75
Gerti75 Fri, 2010-02-26 16:48

Üdv!
Hát meg kell mondjam nagyon örülök,hogy fent van az oldalon ez a leves.Tavaly nyáron beültünk ebédelni étterembe és megláttam a menü ajánlatnál először meg döbbentem ,de amikor kihozták és bele kóstoltam nagyon is finom volt nem is gondoltam volna ,hogy ilyen jó:) most már én is meg csinálom!!

MiniMe9
MiniMe9 Wed, 2009-06-24 23:09

Annyira vártam már ezt a receptet, hogy ha valaki ismeri mihamarabb közzé teszi. Ha vissza tér a kánikula azonnal megcsinálom.

222
kígyóuborka 2 db
joghurt 10 dl
fokhagyma 3 gerezd
kapor 1 csokor
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint