r
Nosalty Logó

Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.)

modosa
Kapros fokhagymás uborkaleves (Hideg uborkaleves 2.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

222
Kalória
11.6g
Fehérje
22.5g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
444.4g
Víz
32.5g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    444.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 222 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1723 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1777.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 886 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. Az uborkát apró kockákra vágjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, minimum fél órát állni hagyjuk.
  3. A joghurtot simára keverjük 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral és ízlés szerint - attól függ, mennyire sóztuk meg az ubit - sóval.
  4. A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a joghurthoz adjuk.
  5. Amikor az ubit már jól átjárta a só és ettől levet eresztett, hozzáadjuk a joghurthoz és egy-két órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Kevés olyan étel van, ami egy tikkasztó kánikulai napon, amikor fagyin, gyümölcsön és jéghideg italokon kívül szinte semmit nem kíván az ember, igazán jól tud esni. Na, ez a leves, ez olyan!

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek