
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
222
Kalória
11.6g
Fehérje
22.5g
Szénhidrátok
10.9g
Zsír
444.4g
Víz
32.5g
Koleszterin
2g
Rost
14.9g
Cukor
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
222
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
886
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 444.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
222
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3952.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 1723 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1267 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 1777.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 202 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
886
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
46
kcal
Elkészítés
- Az uborkát apró kockákra vágjuk, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Sózzuk, borsozzuk, minimum fél órát állni hagyjuk.
- A joghurtot simára keverjük 2 dl vízzel, az olívaolajjal, egy csipet cukorral és ízlés szerint - attól függ, mennyire sóztuk meg az ubit - sóval.
- A kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és a joghurthoz adjuk.
- Amikor az ubit már jól átjárta a só és ettől levet eresztett, hozzáadjuk a joghurthoz és egy-két órára hűtőbe tesszük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Kevés olyan étel van, ami egy tikkasztó kánikulai napon, amikor fagyin, gyümölcsön és jéghideg italokon kívül szinte semmit nem kíván az ember, igazán jól tud esni. Na, ez a leves, ez olyan!