r
Nosalty Logó

Hideg fasírtgolyó tál

Almási Zsófia
Hideg fasírtgolyó tál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

663
Kalória
51.1g
Fehérje
24.6g
Szénhidrát
39.7g
Zsír
425g
Víz
528.4g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2370.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    158.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9480.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    302 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    4172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    479 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    527 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    972 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3437 micro
Összesen 2648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. A fasírtgolyó hozzávalóit (darált hús, tojás, vöröshagyma lereszelve,2 gerezd fokhagyma áttörve,2 szelet vizes kenyér, só, bors) összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk belőle, és sütés előtt meghempergetjük őket zsemlemorzsában.
  2. Amíg a fasírtgolyók sülnek, megfőzzük a tojásokat, feltörjük, kettévágjuk, sárgájukat kikapargatjuk, és összekeverjük a majonézzel, mustárral, pici piros arannyal, sóval, borssal, és ha van, újhagymának a zöld szárával, és ezt a krémet visszatöltjük a tojásokba.
  3. Feldíszítjük a tányért: salátát leveleire szedve megmossuk, elhelyezzük a tányéron, körberakjuk uborkával, retekkel, és ráhelyezzük a töltött tojásokat.
  4. A tojások tetejére rátesszük a fasírtgolyókat, azok tetejére vágunk feta sajtot, és az egészet fogpiszkálóval rögzítjük. Tovább díszítjük a tálat csemege uborkával, és végül megszórjuk az egészet lenmaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

Szilveszterre gondolkodtam, hogy milyen hidegtálat is kéne csinálni, és hát ez lett belőle. :) Nagy sikere volt!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...