r
Nosalty Logó

Fürjtojással töltött fasírtgolyók medvehagymás majonézzel

Vénusz
Fürjtojással töltött fasírtgolyók medvehagymás majonézzel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírt

Majonéz

2905
Kalória
44.1g
Fehérje
17.3g
Szénhidrátok
299.3g
Zsír
208.1g
Víz
689g
Koleszterin
1.6g
Rost
2.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Fasírt

Majonéz

Összesen 2905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Fasírt

Majonéz

Összesen 11613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Fasírt

Majonéz

Összesen 498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.3 g

Zsír

  • Összesen
    1197.1 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    549 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    417 g
  • Koleszterin
    2756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4356.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    832.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    459 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 11613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 498 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. Első körben megfőzzük a fürjtojásokat sós vízben, majd hagyjuk teljesen kihűlni, végül megpucoljuk őket.
  2. A darált húst egy tálba rakjuk, hozzászórjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymaport, a mustárt, egy egész tojást, a zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, és beízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni a hűtőben 20-25 percet. Ez alatt elkészítjük a mártogatóst.
  3. A masszából diónyi adagot a tenyerünkbe veszünk, szétlapogatjuk, majd megtöltjük egy tojással, és golflabda méretű golyókat formázunk.
  4. Megforgatjuk a húsgolyókat zsemlemorzsában, és bő, előmelegített olajban pár perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre lecsepegtetjük, és tálaljuk.

Majonéz

  1. A sárgájákat egy hosszúkás mérőpohárban keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd botmixerrel, folyamatos kevergetés mellett, csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  2. Miután felvette az olajat (kb. 3 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie.
  3. A kész majonézt lazítsuk tejföllel, adjuk hozzá a finomra aprított medvehagymát, a citrom levét és héját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve tegyünk bele egy kis cukrot vagy mézet, ha szükséges. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.
  4. A mártogatóst a kisült fasírtgolyók mellett találjuk. Frissen, melegen, salátával, de másnap hidegen is isteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc

Nálunk a húsvéti asztalról a főtt sonka és a kaszinótojás mellől nem hiányozhatnak ezek az egyszerű és nagyszerű fasírtgolyók sem. Most egy kis meglepetéssel töltve készítettük őket: minden golyóba rejtettünk egy kis főtt fürjtojást, amitől még extrább lett. Hidegen vagy melegen tálalva, zsúfolt hétvégékre vagy sima hétköznapi étkezésekhez is nagyon ajánljuk. Kísérője egy pikáns medvehagymás-majonézes mártogatós, amitől aztán biztosan nagy lesz a keletjük.

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...