r
Nosalty Logó

Fürjtojással töltött fasírtgolyók medvehagymás majonézzel

Vénusz
Fürjtojással töltött fasírtgolyók medvehagymás majonézzel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fasírt

Majonéz

2905
Kalória
44.1g
Fehérje
17.3g
Szénhidrát
299.3g
Zsír
208.1g
Víz
689g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Fasírt

Majonéz

Összesen 2905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Fasírt

Majonéz

Összesen 11613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír

Fasírt

Majonéz

Összesen 498 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    115 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2905 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.3 g

Zsír

  • Összesen
    1197.1 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    549 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    417 g
  • Koleszterin
    2756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4356.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    832.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    459 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 11613 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 498 kcal

Elkészítés

Fasírt

  1. Első körben megfőzzük a fürjtojásokat sós vízben, majd hagyjuk teljesen kihűlni, végül megpucoljuk őket.
  2. A darált húst egy tálba rakjuk, hozzászórjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymaport, a mustárt, egy egész tojást, a zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, és beízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk állni a hűtőben 20-25 percet. Ez alatt elkészítjük a mártogatóst.
  3. A masszából diónyi adagot a tenyerünkbe veszünk, szétlapogatjuk, majd megtöltjük egy tojással, és golflabda méretű golyókat formázunk.
  4. Megforgatjuk a húsgolyókat zsemlemorzsában, és bő, előmelegített olajban pár perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük. Papírtörlőre lecsepegtetjük, és tálaljuk.

Majonéz

  1. A sárgájákat egy hosszúkás mérőpohárban keverjük el a sóval, borssal, mustárral és ecettel, majd botmixerrel, folyamatos kevergetés mellett, csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  2. Miután felvette az olajat (kb. 3 decit), kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük még sóval, ecettel vagy akár egy kevés cukorral. Mindenki kóstolt már majonézt, szóval nagyjából be lehet lőni, milyen ízvilágúnak kellene lennie.
  3. A kész majonézt lazítsuk tejföllel, adjuk hozzá a finomra aprított medvehagymát, a citrom levét és héját. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve tegyünk bele egy kis cukrot vagy mézet, ha szükséges. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.
  4. A mártogatóst a kisült fasírtgolyók mellett találjuk. Frissen, melegen, salátával, de másnap hidegen is isteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 p

Nálunk a húsvéti asztalról a főtt sonka és a kaszinótojás mellől nem hiányozhatnak ezek az egyszerű és nagyszerű fasírtgolyók sem. Most egy kis meglepetéssel töltve készítettük őket: minden golyóba rejtettünk egy kis főtt fürjtojást, amitől még extrább lett. Hidegen vagy melegen tálalva, zsúfolt hétvégékre vagy sima hétköznapi étkezésekhez is nagyon ajánljuk. Kísérője egy pikáns medvehagymás-majonézes mártogatós, amitől aztán biztosan nagy lesz a keletjük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek