r
Nosalty Logó

Hiánypótló vegetáriánus rakott krumpli (spenótos-pórés-gorgonzolás)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Hiánypótló vegetáriánus rakott krumpli (spenótos-pórés-gorgonzolás)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott krumplihoz

Összesen 499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott krumplihoz

Összesen 2996 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rakott krumplihoz

Összesen 119 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3421 micro
Összesen 499 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10002 g
  • Cink
    411 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2571 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    3789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2098 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    639 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9189 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20523 micro
Összesen 2996 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

Elkészítés

A rakott krumplihoz

  1. A tojásokat 12 perc alatt keményre főzzük, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A krumplit meghámozzuk és egy uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A spenótot megpároljuk, a póréhagymát pedig felaprítjuk. A tejszínt elkeverjük a szerecsendióval, és belereszeljük a fokhagymákat.
  2. Előmelegítjük a sütőt 130 fokra, és kivajazunk egy vaslábost, tepsit vagy jénai edényt. A krumplit fejben három részre osztjuk, a tojást, gorgonzolát, pórét és spenótot pedig kettőre. Az edénybe tesszük a krumpli harmadát, majd a fele tojást, sajtot, spenótot és pórét. A réteget sózzuk, borsozzuk, illetve megszórjuk provence-i fűszerkeverékkel. Ráöntjük a tejszín harmadát. Jöhet újabb réteg krumpli, kiegészítők, fűszerezés és tejszín, majd az egészet egy réteg krumplival zárjuk és nyakon öntjük a maradék tejszínnel.
  3. A rakott krumplit lefedjük (vaslábos tetejével, alufóliával) majd két órára a sütőbe tesszük. Ha lejárt az idő, felvesszük 200 fokosra a sütőt, a rakott krumpliról levesszük a fedést és megszórjuk panko morzsával és reszelt gruyére sajttal. További 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk a tetejét. Nagyjából 15 percig hagyjuk pihenni, majd tálaljuk.
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 2657
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 12.

Receptkategóriák

Hiánypótló vegetáriánus rakott krumpli (spenótos-pórés-gorgonzolás)
Lakos Benedek 237 recept

Vannak ételek, amelyek húsmentesen egyszerűen értelmüket vesztik – a listát magabiztosan vezeti a magyaros rakott krumpli. Persze mindez csak annak köszönhető, hogy a vega verziót úgy akarjuk megalkotni, hogy elveszünk belőle dolgokat, de a helyükre nem teszünk vissza semmit. Ilyen stratégiával pedig nem csoda, ha összeomlik a recept, no meg az abba vetett hit. Nekem a megváltás Dragomán György Adjuk meg a módját! c. könyvét olvasva érkezett: ő ugyanis olyan keretek közé foglalta a húsmentes rakott krumplit, hogy az végre egy vegetáriánus számára is értelmezhető étellé vált. Remélem másnak is hasonló élményt okoz majd a recept.

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek