Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsaszíves rakott burgonya

Kacsaszíves rakott burgonya
Kacsaszíves rakott burgonya
105 perc / előkészület: 35 perc főzés: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a töltött, illetve a rakott ételeket. Finomak és laktatóak:-).

A burgonya most a nyerő, finom, gyors egytálétel hozható össze belőle, és a rakott ételeket lehet variálni, sok mindennel  tudjuk a rétegeket ízletesebbé, finomabbá, érdekesebbé tenni.

Most a darált húsos változatot készítettem el, ízben és húsváltozatban kombinálva a kacsaszívvel, amit babérlevéllel ízesítve főztem meg. Pörköltet lehet csak kacsaszívből is elkészíteni.

Ha  kacsaszivet, vagy libaszivet sikerül vásárolni,: a leveseken, rizseshúsokon, kínai ízesítésű ételeken kívül így is elkészíthetjük, sőt, félbevágva, mindkét oldalt egyet-egyet ráverve,kicsit  csak!!!! ,- bebundázva, ki is ránthatjuk:-))

Nagyon jól sikerült ebédre, a maradék pedig vacsorára fogyott el. Ennyi a történet. :-)

hozzávalók / 5 adag

A rakott burgonyához

A darált húsos pörkölthöz

A kacsaszíves pörkölthöz

ajánlat

Nagyon finom bor.

Házi savanyú káposzta (hordós) vagy savanyú uborka. Sok tejföl és sajt.

 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat sós vízben, héjastól feltesszük főni kb. 40 percig, villával ellenőrizzük, a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos, lehet pucolni, felszeletelni.
  2. A tojásokat sós vízben megfőzzük, kb. 12 perc, és a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos, lehet pucolni, és tojásszeletelővel szeletelni.
  3. Amíg főnek a fentebb említett hozzávalók, feltesszük két külön lábasba főni a pörkölteket. 
  4. Lábasba olajat, vöröshagymát, fokhagymát, kevés sót teszünk, és fedő alatt pároljuk. A tűzről levéve, beletesszük a  őrölt pirospaprikát, a zöldpaprikát, a darált sertéshúst, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. Beleöntünk kevés vizet, jöhet a paradicsom és a petrezselyemzöld, fedő alatt 150 fokon, azaz kis lángon elkezdjük főzni, forrástól számítva 40  percig, kóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. Ha megfőtt, még hagyjuk fedő nélkül 10 percig főni, hogy jó sűrű szaftja legyen, majd kikapcsoljuk. Kivesszük belőle a zöldpaprikát.
  6. Elkészítjük a kacsaszíves pörköltet is. Egy másik lábasba kerüljön olaj, vöröshagyma, fokhagyma, kevés só, ez fedő alatt pároljuk, tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a kis darabokra vágott kacsaszívet, babérlevelet, kevés vizet, zöldpaprikát, paradicsomot, petrezselyemzöldet, sót és borsot. Főzzük kis lángon, azaz 150 fokon, forrástól számítva, néhány keverés mellett, 40 percig. Kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük, és ha a szív puha, még kicsit hagyjuk fedő nélkül főni, kb. 10 percet, sűrű szaftra főzzük. Kivesszük belőle a zöldpaprikát és a babérlevelet.
  7. (Nyugodtan lehet egyszerre készíteni, a külön lábasokban a pörkölteket, csak a húsok az eltérőek benne, illetve a babérlevél. Mire elkezdjük főzni a pörkölteket, addigra a tojások és a burgonya már megfő. Épp a hűlés idejében lesz mindkettő. Készíthetjük a pörkölteket - tudunk rá figyelni, egyszerre.)
  8. A kétféle pörköltet hagyhatjuk külön, és a burgonyát és tojást úgy rétegezzük, de keverhetjük egybe is őket.
  9. A pucolt burgonyákat felkarikázzuk, a főtt tojásokat pucoljuk, és felkarikázzuk.
  10. Tepsi aljába teszünk két sor burgonyakarikát, erre kerül a darált húsos pörkölt, erre egy sor burgonyakarika, egy sorban a főtt tojás szeletei, erre kerül egy sor burgonya, erre a kacsaszívpörkölt, legvégül egy sor burgonya, meglocsoljuk bőven a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
  11. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük össze. Kivesszük, kissé hagyjuk hűlni, és felkockázva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kacsaszíves-darált húsos rakott burgonya, rakott burgonya kétféle pörkölttel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

systemd
shadow / systemd Sat, 2012-12-01 10:59

Nagyon megtetszett a recept, hamarosan elkészítem. Nagyon szeretjük a kacsa/libaszivet (nem kevésbé a májat is), és szerencsére van egy nagyon jó forrásom. Gratulálok.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-12-01 12:28

Kedves systemd!

Nagyon örülök, hogy a recept tetszik, és hogy Ti is szeretitek.:-O
Nagyon finom mindegyik., amit írtál,hmmmm...... libamáj, kacsamáj, de jó is volna most egy nagy adaggal belőlük...:-O
Tudod, irigyellek, az a legjobb, ha az ember lányának: igen közeli, és megbízható forrása van, az ilyen hús, húsfélék beszerzésére.:-D :-D

A sertés és a csirke megléte sem gond.:-O

Szép Adventi hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-11-04 21:55

Kedves Marcsisef!

Nagyon szépen köszönöm.
Főleg Tőled, nagyon tetszenek a receptjeid:-)))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

1347
burgonya 18 közepes db
főtt tojás 10 db
tejföl 375 g
trappista sajt 20 dkg
sertéscomb 45 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
paradicsom 10 dkg
víz 1 dl
petrezselyem 1 csokor
zöldpaprika 1 közepes db
tejföl 375 g
trappista sajt 15 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
kacsahús 45 dkg
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
paradicsom 10 dkg
víz 1 dl
petrezselyem 1 csokor
zöldpaprika 1 db