r
Nosalty Logó

Kacsaszíves rakott burgonya

Éva-Anyóca
Kacsaszíves rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rakott burgonyához

A darált húsos pörkölthöz

A kacsaszíves pörkölthöz

1355
Kalória
78.5g
Fehérje
73g
Szénhidrát
83.9g
Zsír
787.3g
Víz
748.2g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
15.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott burgonyához

A darált húsos pörkölthöz

A kacsaszíves pörkölthöz

Összesen 1355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott burgonyához

A darált húsos pörkölthöz

A kacsaszíves pörkölthöz

Összesen 6763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rakott burgonyához

A darált húsos pörkölthöz

A kacsaszíves pörkölthöz

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    787.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2070 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 1355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    392.7 g

Zsír

  • Összesen
    419.3 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    3741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14899.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    3944 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    872 mg
  • Foszfor
    5868 mg
  • Nátrium
    3695 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    3936.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3944 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    619 mg
  • D vitamin:
    690 micro
  • K vitamin:
    1599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    972 micro
  • Kolin:
    2754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3022 micro
  • α-karotin
    332 micro
  • β-karotin
    10348 micro
  • β-crypt
    1069 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    11133 micro
Összesen 6763 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A rakott burgonyához

  1. A burgonyákat sós vízben, héjastól feltesszük főni kb. 40 percig, villával ellenőrizzük, a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos, lehet pucolni, felszeletelni.
  2. A tojásokat sós vízben megfőzzük, kb. 12 perc, és a vízben hagyjuk kihűlni, ha langyos, lehet pucolni, és tojásszeletelővel szeletelni.
  3. Amíg főnek a fentebb említett hozzávalók, feltesszük két külön lábasba főni a pörkölteket.
  4. Lábasba olajat, vöröshagymát, fokhagymát, kevés sót teszünk, és fedő alatt pároljuk. A tűzről levéve, beletesszük a őrölt pirospaprikát, a zöldpaprikát, a darált sertéshúst, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. Beleöntünk kevés vizet, jöhet a paradicsom és a petrezselyemzöld, fedő alatt 150 fokon, azaz kis lángon elkezdjük főzni, forrástól számítva 40 percig, kóstoljuk, és szükség szerint ízesítjük. Ha megfőtt, még hagyjuk fedő nélkül 10 percig főni, hogy jó sűrű szaftja legyen, majd kikapcsoljuk. Kivesszük belőle a zöldpaprikát.
  6. Elkészítjük a kacsaszíves pörköltet is. Egy másik lábasba kerüljön olaj, vöröshagyma, fokhagyma, kevés só, ez fedő alatt pároljuk, tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, a kis darabokra vágott kacsaszívet, babérlevelet, kevés vizet, zöldpaprikát, paradicsomot, petrezselyemzöldet, sót és borsot. Főzzük kis lángon, azaz 150 fokon, forrástól számítva, néhány keverés mellett, 40 percig. Kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük, és ha a szív puha, még kicsit hagyjuk fedő nélkül főni, kb. 10 percet, sűrű szaftra főzzük. Kivesszük belőle a zöldpaprikát és a babérlevelet.
  7. (Nyugodtan lehet egyszerre készíteni, a külön lábasokban a pörkölteket, csak a húsok az eltérőek benne, illetve a babérlevél. Mire elkezdjük főzni a pörkölteket, addigra a tojások és a burgonya már megfő. Épp a hűlés idejében lesz mindkettő. Készíthetjük a pörkölteket - tudunk rá figyelni, egyszerre.)
  8. A kétféle pörköltet hagyhatjuk külön, és a burgonyát és tojást úgy rétegezzük, de keverhetjük egybe is őket.
  9. A pucolt burgonyákat felkarikázzuk, a főtt tojásokat pucoljuk, és felkarikázzuk.
  10. Tepsi aljába teszünk két sor burgonyakarikát, erre kerül a darált húsos pörkölt, erre egy sor burgonyakarika, egy sorban a főtt tojás szeletei, erre kerül egy sor burgonya, erre a kacsaszívpörkölt, legvégül egy sor burgonya, meglocsoljuk bőven a tejföllel, megszórjuk a sajttal.
  11. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük össze. Kivesszük, kissé hagyjuk hűlni, és felkockázva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Nagyon szeretjük a töltött, illetve a rakott ételeket. Finomak és laktatóak:-). A burgonya most a nyerő, finom, gyors egytálétel hozható össze belőle, és a rakott ételeket lehet variálni, sok mindennel  tudjuk a rétegeket ízletesebbé, finomabbá, érdekesebbé tenni. Most a darált húsos változatot készítettem el, ízben és húsváltozatban kombinálva a kacsaszívvel, amit babérlevéllel ízesítve főztem meg. Pörköltet lehet csak kacsaszívből is elkészíteni. Ha  kacsaszivet, vagy libaszivet sikerül vásárolni,: a leveseken, rizseshúsokon, kínai ízesítésű ételeken kívül így is elkészíthetjük, sőt, félbevágva, mindkét oldalt egyet-egyet ráverve,kicsit  csak!!!! ,- bebundázva, ki is ránthatjuk:-)) Nagyon jól sikerült ebédre, a maradék pedig vacsorára fogyott el. Ennyi a történet. :-)

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek