Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házmester stangli

Házmester stangli
Házmester stangli
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Emlékszik még valaki a TVPaprikán futott Gasztropuccs műsorra? Én imádtam nagyon, szórakoztató volt, valós és könnyed. Talán ez a házmester stangli volt az egyetlen, amit megfőztem a Kozi és Döme párostól, és olyan büszke voltam magamra, mert tökéletesen sikerült, annak ellenére, hogy iszonyú hanyag módon adták meg a receptet, de mondjuk ez így is illik tőlük. Akkoriban még a sütős-főzős karrierem elején gyakran sütöttem, aztán az idők során valahogy elfelejtődött a recept, de most egész véletlenül rábukkantam, és újra nekiálltam begyúrni, némi változtatással persze.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A húsos töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, hanyagul elkavarjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg szép habosra felfut.
  2. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. (Érdemes úgy időzíteni, hogy akkor legyen kész a krumpli, amikor már felfutott az élesztő, így még langyos marad egy kicsit és jobban segíti a kelési folyamatot.)
  3. A fűszerpaprika kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. (A krumpli minőségétől függően lehet, hogy valamivel több lisztet is felvesz.)
  4. Tiszta konyharuhával letakarja, a tetejére teszünk egy párnát, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
  5. Ha a tészta megkelt, akkor átgyúrjuk, és pizza alakúra kinyújtjuk.
  6. Ugyanúgy háromszögekre felszeleteljük, mint egy pizzát, és a szélesebb felénél megtölthetjük a háromszögeket a húsos töltelékkel, majd kiflit formázunk belőlük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és letakarva legalább 40 percet kelesztjük.
  8. Egy felvert tojással megkenjük a kiflik tetejét, megszórjuk pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

A húsos töltelékhez

  1. A maradék sült húst felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 595
elküldve: 15
receptkönyvben: 417
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sós kifli, sörkorcsolya, borkorcsolya

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

646
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
burgonya 35 dkg
finomliszt 50 dkg
1.5 kávéskanál
tojás 2 db
vaj 1 ek
mangalica zsír 1 ek
tojás 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csirke 0.5 db
tejföl 3 ek
mustár 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
snidling 0.5 csokor