r
Nosalty Logó

Házmester stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Házmester stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

Összesen 647 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

Összesen 3872 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

Összesen 183 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 647 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6184.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    3019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2391 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 3872 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 183 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A húsos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, hanyagul elkavarjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg szép habosra felfut.
  2. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. (Érdemes úgy időzíteni, hogy akkor legyen kész a krumpli, amikor már felfutott az élesztő, így még langyos marad egy kicsit és jobban segíti a kelési folyamatot.)
  3. A fűszerpaprika kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. (A krumpli minőségétől függően lehet, hogy valamivel több lisztet is felvesz.)
  4. Tiszta konyharuhával letakarja, a tetejére teszünk egy párnát, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
  5. Ha a tészta megkelt, akkor átgyúrjuk, és pizza alakúra kinyújtjuk.
  6. Ugyanúgy háromszögekre felszeleteljük, mint egy pizzát, és a szélesebb felénél megtölthetjük a háromszögeket a húsos töltelékkel, majd kiflit formázunk belőlük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és letakarva legalább 40 percet kelesztjük.
  8. Egy felvert tojással megkenjük a kiflik tetejét, megszórjuk pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

A húsos töltelékhez

  1. A maradék sült húst felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 451
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 46921
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Emlékszik még valaki a TVPaprikán futott Gasztropuccs műsorra? Én imádtam nagyon, szórakoztató volt, valós és könnyed. Talán ez a házmester stangli volt az egyetlen, amit megfőztem a Kozi és Döme párostól, és olyan büszke voltam magamra, mert tökéletesen sikerült, annak ellenére, hogy iszonyú hanyag módon adták meg a receptet, de mondjuk ez így is illik tőlük. Akkoriban még a sütős-főzős karrierem elején gyakran sütöttem, aztán az idők során valahogy elfelejtődött a recept, de most egész véletlenül rábukkantam, és újra nekiálltam begyúrni, némi változtatással persze.

Hozzávalók

A tésztához

A húsos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek