Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás stangli

Fokhagymás stangli
Fokhagymás stangli
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a falusi péknél árult fokhagymás stanglit, ez az itthoni változata. Isteni finom... szerintünk. :)))

hozzávalók / 4 adag

A kovászhoz

A tésztához

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük az élesztőt, 135 g vizet és 150 g lisztet. 30 percet állni hagyjuk.
  2. Majd hozzákeverjük a 350 g lisztet, sót, 140 g vizet és a vajat.
  3. Az egészet puha tésztává dagasztjuk, 20 percet kelesztjük.
  4. 10 részre osztjuk, nagyon vékony háromszögeket sodrunk, megkenjük 3 evőkanál vaj és 1-2 gerezd fokhagyma keverékével.
  5. Szorosan feltekerjük a háromszögeket, stanglikat formázunk. 30 percet letakarva kelni hagyjuk.
  6. Vízzel lekenjük őket, megszórjuk durva sóval.
  7. Előmelegített sütőben 250 fokon 10 percig, majd 200 fokon meg 15 percig sütjük. A sütő aljába 2 db jégkockát dobunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 544
elküldve: 13
receptkönyvben: 429
elkészítve: 21/29
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás rúd, mini bagett, sós stangli

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szteri
szteri / szteri Sun, 2017-02-26 17:01

Szia! 135 g viz az kb. 135 ml viz. Merheted grammban is a vizet, vagy ml-ben is. Szep hetveget!!

cccccsilla
cccccsilla / cccccsilla Sun, 2017-02-26 17:03

uhhh tényleg... hülye kérdés...de azért köszi hogy rögtön válaszoltál... már készitem is... neked is szép hétvégét!

Judush
Judush Thu, 2014-07-31 15:16

Nagyon finom lett, köszi a receptet :) Betartottam az utasítások minden részletét, ennek ellenére úgy érzem, mintha a stangli belseje kissé nyers lenne. Lehet a sütő a gond, légkeverésest használok.

szteri
szteri / szteri Thu, 2014-07-31 17:46

Kedves Judush! Örülök, hogy vegül is finomak lettek a kiflik. Ha tul magas hömersekleten sülnek hamar, a közepük nyers maradhat. Talan ezen tudsz legközelebb valtoztatni (minden sütö mas). Remelem, tudtam segiteni :) szteri

enodton
Nóra B / enodton Sun, 2014-01-05 05:46

Szia!
Ma megcsinaltam es finom lett, de nagyon vatag lett a heja. Szerinted mi lehet az oka?
Az egyetlen dolog, ami hibadzott, hogy elfeljtettem vizet tenni ala.

szteri
szteri / szteri Fri, 2014-01-10 09:45

Kedves Enodton! A haromszögeket nagyon vekonyra kell kinyujtani, megkenni, aztan feltekerni. Talan legközelebb jobban sikerül!

mosomedve1984
mosomedve1984 Sat, 2013-09-07 17:47

Ez óriási telitalálat! Már minimum hússzor elkészítettem, legutóbb (fél órája) mivel nem volt fehér lisztem és friss élesztőm, így teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel, és porított élesztővel; volt, hogy dupla adagot is csináltam. Egy éve kezdtem kb. főzni-sütni, de azóta ez az egyetlen recept, ami nyomán készülő étel mindig szőrén-szálán elfogy, nincs maradéka :) A barátom követeli!! Pedig újabban diétázik, alig eszik, de ez nagyon bejött neki is. És nem is hiszem, hogy el lehet rontani, nekem eddig legalábbis nem sikerült, már csak ezért az egyért megérte volna a nosalty-ra regisztrálni. Emeljék ki a főoldara! :)

szteri
szteri / szteri Sun, 2013-09-08 14:38

Kedves Mosomedve1984!
Köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy sikerült finomat keszitened a receptemböl! Tovabbi jo fözest-sütest! Szteri

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Sun, 2013-02-10 22:12

Kedves szteri,
a stanglit már korábban elkíszítettem, de csak most van időm megdícsérni.
A családom azon a reggelen kellemes foghagyma illatra ébredt és amikor a sütőből
előhúztam a friss ropogós stanglikat elállt a szavuk.
Fantasztikus finom lett, pedig a jégkockát el is felejtettem bedobni a sütőbe :)

szteri
szteri / szteri Mon, 2013-02-11 11:24

Kedves Zuzu Petasz,
örülök, hogy finom reggeli keszült a receptemböl :)

moszilvi
moszilvi Fri, 2012-06-15 13:05

Kedves Szteri!
Párom nagy péksüti-faló,így az Ő kedvéért heti 3-4 alkalommal készül valami sós finomság.De már 4. alkalommal egymás után,arra,hogy most mit süssek,a válasz :" azt a fokhagymás hosszúkás nagyonfinomságot".. :)

Úgyhogy a siker osztatlan,megyek is készítem a kovászt!:)
Nagyon sok köszönet a receptért!:)

szteri
szteri / szteri Fri, 2012-06-15 21:54

Kedves Moszilvi!
Nagyon szivesen a "fokhagymas hosszukas nagyonfinomsag" receptjet :D :D :D Örülök, hogy izlik!!
Szep hetveget Neked! Szteri

rika862
rika862 Sun, 2012-04-29 20:37

Kedves Szteri!
Nagyon tetszik a recepted, el is készítem holnap, csak az érdekelne, hogy miért kell jégkockát dobni a sütőbe?! :) Köszönöm!

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-04-29 20:51

Szia Rika862!
Örülök, hogy tetszik a receptem :)! A jegkocka szinte azonnal elolvad a forro sütö aljaban, es göz lesz. A kelt tesztaim sokkal szebbek lesznek gözös sütöben. Rakhatsz be helyette egy kis labosban 2 ujjnyi vizet a sütö aljaba, ha nincs jegkocka.

581
friss élesztő 10 g
víz 135 ml
finomliszt 150 g
finomliszt 350 g
10 g
víz 140 ml
vaj 25 g
vaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd