Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi húsleves kakasaprólékból

Házi húsleves kakasaprólékból
Házi húsleves kakasaprólékból
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton voltunk a barátainknál, éppen fiatal kakasokat vágtak le, és kaptunk kóstoló csomagot. Vasárnap remek levest főztem belőle, nincs párja a házi állat húsának, és a leves színe is szép sárga lett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, és egy nagyobb fazékba vízzel együtt feltesszük picit forrni, majd leszűrjük a tetejét.
  2. Közben megpucoljuk a zöldségeket. Belepakoljuk a levesbe a zöldségeket, só, egész bors, étlízesítővel ízesítjük, ha van friss zöldségzöld és zellerzöld, azt kicsit később is beletehetjük.
  3. Lassú tűzön készre főzzük  kb. 2 óra alatt, hogy átpuhuljon a hús.
  4. Leszűrjük a levest, a zöldségeket és a húst külön edényben tároljuk. Levesbetétnek cérnametéltet főzzünk ki.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 552
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakasleves, húsleves, leves kakasaprólékból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 15:02

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

csato
csato Mon, 2012-03-12 15:42

A legfinomabb része!!!Még külön szoktam venni pár darabot bele a piacon,imádom én is.üdv Csató

surda
surda Sun, 2012-10-07 18:35

Akkor Te nem lehetsz más mint a Csató Ildi. Mind ketten szerettük. Gratula a recept kitalálójának.

csato
csato Mon, 2012-10-08 00:14

Nem Surda nem vagyok Ildi!Csak épp szeretem én is!A Zsuzsák között is megesik az ilyen!:)Üdv Csató

Szimke28
Szimke28 Mon, 2012-03-12 14:42

Végre megeszi valaki rajtam kívül a lábát.. Imádom!! :D Húslevesbe az a kedvencem :D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-21 13:56

Kedves Szimke28!

Nagyon finom a lába a levesbe : akár csirke aprólékból, akár tyúk, akár kakas,...nagyon finom a levesbe belefőve,...én is szoktam főzni, sőt, külön veszek pluszba pár darabot, direkte!!!, ...a lányommal szoktuk vadászni, kinek mennyi jut,... :)
Amikor készítettem, és felraktam a receptet, kaptam a lábáért hideget-meleget,...pedig ugye, hogy finom. :)

Köszönöm, hogy Neked is így ízlik ez a leves. :)

Szép napot és hétvégét kívánok!

Közelgő mielőbbi tavaszt!!!

Éva-Anyóca

373
kakas 1 kg
sárgarépa 4 db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
zellerlevél 3 db
tv paprika 1 db
burgonya 1 db
cérnametélt 10 dkg
víz 2.5 l