Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös bableves burgonyával Iluskától

Tejfölös bableves burgonyával Iluskától
Tejfölös bableves burgonyával Iluskától
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha leves, akkor bármilyen leves szóba jöhet!!! Imádjuk a leveseket, jó forrón, csípősen. Egy jó ízesítéssel nagyon finom leves a végeredmény..... :-)))

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nagyon finom, ha valaki szereti csípősen ,és szór bele chilipaprika-darát!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző nap beáztatott babot odatesszük főlni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben. Másfél óra főzés után megkóstoljuk, kezd-e jó lenni. Hozzátesszük a bazsalikomot, sót, tört fokhagymát, kockára vágott burgonyát.
  2. Fél óra főzés után elkészítjük a rántást. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk világosra benne a lisztet, fűszerpaprikával szórjuk, végül pici vízzel simára keverjük, és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk. A tejfölt csomómentesen elkeverjük vízzel, és beleöntjük a levesbe. Pár perc lassú főzés. Végén borsikafűvel ízesítjük.
  3. Chilipaprika-darával, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 18 535
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
718 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves burgonyával, burgonyás bableves, tejfölös burgonyaleves babbal, tejfölös bableves, bableves tejfölösen

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
vörösbab 25 dkg
burgonya 5 közepes db
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
víz 2 l
babérlevél 4 db
bazsalikom 2 késhegynyi
tejföl 6 ek
borsikafű 0.5 teáskanál