r
Nosalty Logó

Fehér babos spenótleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nicki
Fehér babos spenótleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1463 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 487 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2468.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    955 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1120 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3618 micro
Összesen 1463 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    801 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott hagymát, fokhagymát és zellert apró kockákra vágjuk. A fehérbab konzervet átöblítjük és lecsepegtetjük. A bébispenótot megmossuk.
  2. A bazsalikomot és kakukkfüvet legjobb, ha frissen használjuk, apróra vágva 2 evőkanálnyit. Ha csak szárított van, akkor elég egy teáskanálnyi.
  3. 1 ek. olívaolajon lepirítjuk a tésztát, épp csak kapjon egy kis barna színt.
  4. A leveshez a hagymát olívaolajon megpirítjuk, ha üveges, hozzáadjuk a zellert és fokhagymát. Együtt tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és ezzel is átforgatjuk. Ha friss fűszerrel dolgozunk, akkor csak a felét szórjuk bele, majd engedjük fel 1,5 l vízzel. Forraljuk fel, mikor forr, mehet bele a tészta . (más tipusú tésztát is használhatunk : kis kagyló, spagetti apróra törve)
  5. Mikor a tészta már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a babot, a spenótot és a maradék fűszert és lassan főzzük még 5-10 percig.
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 152
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 21.

Receptkategóriák

Egy gyors vegetáriánus leves. Mediterrán, olaszos ízvilágú. Friss zöldfűszerekkel a legfinomabb és nyugodtan eshetünk túlzásba ezen a téren.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek