Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal

Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal
Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt lehet jól csinálni, de el is lehet szúrni. Ahhoz pedig elég drága dolog. Nekem szerencsére jól sikerült. Érdemes rászánni az időt a pácolására.

hozzávalók / 5 adag

A sült

Zöldbab köret

ajánlat

Sütésnél a hús legyen olajos, ne a serpenyő, mert akkor nem füstöl.

Sütés és pihentetés közben se szúrjuk meg a húst éles tárggyal, mert elfolyik a leve.

Olyat is olvastam, hogy a pihentetés közben is fordítsunk egyet a húson, mert akkor fog egyenletesen eloszlani a benne lévő nedvesség.

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült

  1. A húst bekenjük mindenütt olajjal, majd a magos mustárral. Utána körbe borsozzuk ízlés szerint, de sót nem teszünk rá! Szorosan fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük érlelődni. Érdemes 5 napra is (nekem 3 nap volt).
  2. A húst kivesszük a hűtőből, és úgy becsomagolva hagyjuk, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletre.
  3. Ha már átvette a környezete hőmérsékletét, egy grillserpenyőt felteszünk a tűzre felforrósítani. Mikor már nagyon forró, a húst kicsomagoljuk, akkor megsózzuk, és a forró serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát 3-3 percig sütjük erős tűzön.
  4. Ha kérget kapott a hús, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe további 12-15 percre sülni (attól függően, mennyire szeretnénk átsütni). Ha megnyomkodjuk a hús felszínét, érezzük milyen sülési állapotban van. (Semmivel ne szúrjunk bele a húsba, mert elfolyik az értékes leve.)
  5. Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből, és fóliával letakarva pihentessük 10-15 percet, csak utána szeleteljük fel.

Zöldbab köret

  1. Az olajat hevítsük fel és dobjuk rá a babot, keverjük át, tegyünk rá sót, borsot, a fokhagymát lereszelve és a szószokat. Erős tűzön süssük kb. 5 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 038
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült marha hátszín, pácolt marha hátszín zöldbabbal, pácolt-sült marha hátszín

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-01-01 20:52

Azt el nem tudnám sütni a családomnak, de mégsem száradt ki. Nem egyszerű a dolog. Köszönöm az elismerést. Üdv: Évi néni

witch
witch / witch Wed, 2014-01-01 19:58

Igen, ez tokeletesre sikerult, mert kicsit rozsaszin a kozepe. Nekem igy szimpatikus, ez nem a veres-angolos stilus.

526
marha hátszín 1 kg
mustár 1 ek
bors 0 ízlés szerint
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
zöldbab 0.5 kg
szezámolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 2 ek
worcestershire-szósz 2 ek
balzsamecet 1 ek