r
Nosalty Logó

Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal

Évi néni
Hátszín egyben sütve pikáns zöldbabbal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sült

Zöldbab köret

526
Kalória
41.7g
Fehérje
7.8g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
221.1g
Víz
156g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sült

Zöldbab köret

Összesen 526 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sült

Zöldbab köret

Összesen 2633 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sült

Zöldbab köret

Összesen 162 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    588 micro
Összesen 526 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7095.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    4017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2940 micro
Összesen 2633 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A sült

  1. A húst bekenjük mindenütt olajjal, majd a magos mustárral. Utána körbe borsozzuk ízlés szerint, de sót nem teszünk rá! Szorosan fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük érlelődni. Érdemes 5 napra is (nekem 3 nap volt).
  2. A húst kivesszük a hűtőből, és úgy becsomagolva hagyjuk, hogy felmelegedjen szobahőmérsékletre.
  3. Ha már átvette a környezete hőmérsékletét, egy grillserpenyőt felteszünk a tűzre felforrósítani. Mikor már nagyon forró, a húst kicsomagoljuk, akkor megsózzuk, és a forró serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát 3-3 percig sütjük erős tűzön.
  4. Ha kérget kapott a hús, betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe további 12-15 percre sülni (attól függően, mennyire szeretnénk átsütni). Ha megnyomkodjuk a hús felszínét, érezzük milyen sülési állapotban van. (Semmivel ne szúrjunk bele a húsba, mert elfolyik az értékes leve.)
  5. Ha megsült a hús, vegyük ki a sütőből, és fóliával letakarva pihentessük 10-15 percet, csak utána szeleteljük fel.

Zöldbab köret

  1. Az olajat hevítsük fel és dobjuk rá a babot, keverjük át, tegyünk rá sót, borsot, a fokhagymát lereszelve és a szószokat. Erős tűzön süssük kb. 5 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25

Ezt lehet jól csinálni, de el is lehet szúrni. Ahhoz pedig elég drága dolog. Nekem szerencsére jól sikerült. Érdemes rászánni az időt a pácolására.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek