Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefírben pácolt sült hús

Kefírben pácolt sült hús
Kefírben pácolt sült hús
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm jött meglátogatni és hogy ne mindig a tepsis rántott húst készítsem, mikor jön, így ezt a pácolt húst választottam. Nekünk nagyon ízlett, finom fokhagymás íze volt. Egy cseh oldalon találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst klopfoljuk ki.
  2. Egy nagyobb zárható tálba öntsük bele a kefírt. Reszeljük hozzá a megtisztított gyömbért és a fokhagymát. Adjuk hozzá a sót és keverjük össze.
  3. A hússzeleteket kenjük be a mártással és lezárva a hűtőbe tesszük (3 napig is tárolható így a hűtőben).
  4. Amikor sütni szeretnénk,forgassuk meg prézliben és forró olajban mindkét oldalán hirtelen megsütjük.
  5. Egy mélyebb tepsibe rakjuk, ráöntjük az olajat is, amiben kisütöttük. Kb. 1 dl vizet öntünk alá és lefedve előmelegített sütőbe tesszük sülni.
  6. Az utolsó 10 percnél vegyük le a fedőt és szépen pirítsuk meg a húst.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 617
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás kefírben pácolt hús, gyömbéres-fokhagymás kefírben pácolt hús

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

platinakuka
platinakuka Tue, 2016-01-12 22:46

hmm szimpi ez a recept :) :) itt Ausztriában még nem találkoztam kefírrel, csak tejföl, joghurt meg aludttej van ami egy kicsit hasonló, vajon melyik lenne a legjobb? (bár remélem, a török boltban lesz kefír... csak el kéne jutni oda :D )

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2016-01-17 20:56

Szerintem használhatsz nyugodtan tejfölt, vagy joghurtot is.Azzal is finom lessz,szerintem.

347
sertéshús 80 dkg
kefir 450 ml
2 kk
fokhagyma 4 gerezd
gyömbér 3 cm
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl