Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angus hátszín krémes idényzöldségekkel

Angus hátszín krémes idényzöldségekkel
Angus hátszín krémes idényzöldségekkel
93 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Thomas Keller könyvét lapozgatva akadtam erre a receptre, csak ő egy Bressi csirkével csinálta.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy szép Merlot ajánlok hozzá a VYLYAN pincészettől.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krémes zöldségek készítésével kezdem:
  2. A 15 gerezd fokhagymát a zsiradékban lekonfitálom (1óra alatt 110 fokon és szinte kenhető!).
  3. A zöldségeket leblanchirozom sós vízben.
  4. A fehérbort beforralom a felére, hozzáöntöm a tejszínt, összeforralom, majd a konfitált fokhagymákkal és fagyos vajkockákkal sűrítem egy botmixer segítségével.
  5. A blanchírozott zöldségeket beleforgatom és míg átmelegszenek sütöm a húst.
  6. A steaket sózom-borsozom, forró serpenyőben kérgezem minden oldalát, majd 100 fokos sütőben 10 percig húzatom, így gyönyörű medium az eredmény. Ha jobban meg akarnánk sütni, amit nem tanácsolok, akkor maximum 15 percig húzassuk! Ezek a paraméterek egy 200-220 g-os steakre vonatkoznak, kisebb hús esetén a húzatási idő csökken.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 107
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

demene
demene Wed, 2014-03-26 16:16

és az "Angus" hátszín? .. csak sima médium :)
no de azért jó lehet

Filamér
Filamér Thu, 2013-02-28 07:50

Azt szeretem legjobban a no-saltyban, hogy minden receptbeküldő figyel arra, hogy közérthetően adja meg a receptleírást, hiszen a főzés terén szárnyait próbálgató tizenévesktől kezdve, a szó legjobb értelmében "amatőr" szakácsok fogják azokat kipróbálni. Ennyit a blanchírozásról, a konfitálásról és a huzatásról....

825
marha hátszín 220 g
főzőtejszín 2 dl
fehérbor 1 dl
fokhagyma 15 gerezd
brokkoli 10 dkg
kelbimbó 10 dkg
sárgarépa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 10 g