r
Nosalty Logó

Háromszoros élvezet Edit konyhájából

VnéEdit
Háromszoros élvezet Edit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez és közé

Díszítéshez

765
Kalória
12.3g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
42g
Zsír
33.7g
Víz
186.2g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
56.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez és közé

Díszítéshez

Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez és közé

Díszítéshez

Összesen 7660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez és közé

Díszítéshez

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    420.4 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6529.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2152 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    861.4 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    336.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2127 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 7660 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, és hozzákeverjük a cukros tojásfehérje habhoz.
  3. Egy 22×34 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és a tészta masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
  4. A krém készítése: a tojássárgákat a cukorral,pudingporokkal, tejjel elkeverjük, és sűrűre felfőzzük, majd a krémet ketté vesszük. Fele krémbe keverjük a fele vajat még melegen. A másik felébe úgy szintén a másik fele vajat és az olvasztott csokoládét, a rumaromát. Mindkét krémet jól kikeverjük.
  5. A sütemény összeállítása: a kihűlt tésztára kenjük a sárga krémet, kirakjuk a keksszel, a csokis része kerüljön alulra, majd rá a csokoládés krémet.
  6. Hűtőbe tesszük 1 napra vagy egy éjszakára, hogy a keksz átpuhuljon. Csokireszelékkel vagy más módon díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22×34

Családi ízutazás szakácskönyvből készítettem. Nagyon finom, krémes sütemény. Szeretettel ajánlom!

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek