r
Nosalty Logó

Csíkos szelet Salamon Csillától

Salamon Csilla
Csíkos szelet Salamon Csillától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

1471
Kalória
18.9g
Fehérje
181.8g
Szénhidrát
76.1g
Zsír
68.7g
Víz
248g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
122g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Összesen 1471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Összesen 7356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A kókuszos krémhez

A lapok közé és a díszítéshez

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.8 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    380.6 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5593.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    909.2 g
  • Cukor
    610 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1952 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 7356 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat felverjük a kristálycukorral és a forró vízzel, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből felvert habot.
  2. Sütőport és a lisztet szintén a masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 20 perc alatt 160 fokon megsütjük.
  3. Amikor elkészült, kihűtjük, tepsiből kivesszük, és keresztbe kettévágjuk.
  4. Kakaós töltelékhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport.
  5. Darált kekszet leöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kakaós masszát és a rumot.
  6. Kettévágott tészta egyik lapját megkenjük lekvárral, arra rákenjük a kakaós masszát, erre ismét lekvárt kenünk, majd rátesszük a tészta másik felét.
  7. Kókuszos krémhez felfőzzük a kókuszreszeléket a tejjel. Puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszos keverékhez.
  8. Ezt a krémet elkenjük a sütemény tetején, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. Tetejét csokoládéreszelékkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Blikk Nők újságba találtam erre a receptre.:)

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...