Nosalty Logó

Háromszínű csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Ezen a képen: Háromszínű csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Csokis-vajas krém

Tészta

Ganache

Összeállítás

Összesen 780 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Csokis-vajas krém

Tészta

Ganache

Összeállítás

Összesen 9344 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Csokis-vajas krém

Tészta

Ganache

Összeállítás

Összesen 410 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 780 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    565 g
  • Telített zsírsav
    343 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    941 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1068.3 g
  • Cukor
    851 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3871 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    639 micro
Összesen 9344 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 410 Kcal

Hozzávalók

Csokis-vajas krém

Tészta

Ganache

Összeállítás

Elkészítés

Csokis-vajas krém

  1. A tortaalap készítésével kezdjünk! (Lásd következő fázis.)
  2. A csokis-vajas krémhez habosra keverjük a vajat. Az étcsokit felolvasztjuk, és szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzákeverjük a vajhoz. Hozzáadjuk a kakaót is, és simára keverjük. A porcukor és a habtejszín felét is belekeverjük a csokis krémbe, elkeverjük, majd ezekből a maradékot is hozzákeverjük. (Nekem nagyjából 100 ml habtejszínt vett fel a krém, a tejszín mennyiségével lehet a krém sűrűségét változtatni.)

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 18 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát vajjal kenjük ki (ha van ebből a formából 3, az megkönnyíti/rövidíti a dolgokat, de ha nincs, akkor úgy is meg lehet oldalni). A lisztből félreteszünk 3 evőkanálnyit.
  2. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, szalalkálival és egy csipet sóval.
  3. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól összekeverjük az egészet. Hozzákeverjük a szárazanyag és a tejföl felét, elkeverjük, majd hozzátesszük a maradékot is, és szintén jól elkeverünk mindent. Végül a lehűtött kávét és a vaníliaaromát is hozzákeverjük.
  4. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részébe 2 ek kakaót teszünk, a másikba 1 ek kakaót és 1 ek lisztet, majd a harmadik tálba 2 ek lisztet teszünk, és külön jól elkeverjük mind.
  5. Az első masszát a tortaformába öntjük, majd 20-30 percig sütjük, formában hagyjuk pár percet hűlni, majd rácson teljesen kihűtjük, közben elkészítjük a többi tortalapot is.

Ganache

  1. Közben elkészítjük a ganache-t: az étcsokit és a tejszínt lassú lángon összeforraljuk, hűlni hagyjuk.

Összeállítás

  1. A kihűlt tortalapok tetejét egyenesre vágjuk. A legvilágosabb lapra kenünk egy jókora adag vajas krémet, elegyengetjük, rátesszük a középsötét tortalapot, erre is krémet kenünk, majd a legsötétebb tortalapot. Az egész tortát egy vékony vajas krémmel fedjük be (ezt hívom morzsarétegnek), hűtőbe tesszük.
  2. A maradék vajas krémből kb. 5 evőkanálnyit habzsákba töltünk, a maradékkal szépen bevonjuk a tortát és elegyengetjük, hogy szépen fedje mindenhol a piskótákat.
  3. A lehűlt ganache-t is habzsákba töltjük, és a torta szélét díszítjük vele, hagyjuk hogy a cseppek lefollyanak az oldalán, kicsit a peremétől befele is teszünk még rá, de nem fedjük be az egész torta tetejét.
  4. A habzsákba töltött vajas krémmel kis kúpokat nyomunk a ganache szélére, ezzel elfedve a választóvonalat. A kúpok tetejét színes cukorral szórjuk, és tálalásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sűtés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 759
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 20.

Receptkategóriák

Párom csokitortát szeretett volna a születésnapjára, úgyhogy megleptem ezzel a durván csokis tortával. Elég tömény, de nagyon finom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Csokis-vajas krém

Tészta

Ganache

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

#HÁZICSEMEGE: Kanálka

Egy testvérpár áll a Kanálka mögött, akik az egészséges életmód jegyében varázsolnak az asztalokra különféle krémeket, zöldségszirmokat és chutney-kat, a vásárlók legnagyobb örömére.

Macsuga Viktória

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!