adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
-
50 g dió
-
2 db tojás
-
20 ml napraforgó olaj
-
30 ml víz
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
100 g étcsokoládé
-
100 ml habtejszín
-
15 g vaj
-
25 ml narancslé
-
25 ml likőr
-
160 g édesítőszer
912
Kalória
15.4g
Fehérje
56g
Szénhidrát
70.9g
Zsír
103.2g
Víz
262.9g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
60 kcal
-
25g dió164 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
15g víz0 kcal
-
11 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
13g narancslé6 kcal
-
13g likőr41 kcal
-
80g édesítőszer0 kcal
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
120 kcal
-
50g dió327 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
30g víz0 kcal
-
23 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
25g likőr82 kcal
-
160g édesítőszer0 kcal
Összesen
1825
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
18 kcal
-
7.4g dió48 kcal
-
16.2g tojás20 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
4.4g víz0 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
14.7g étcsokoládé80 kcal
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
3.7g narancslé2 kcal
-
3.7g likőr12 kcal
-
23.5g édesítőszer0 kcal
Összesen
268
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 70.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 56 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 141.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 526 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1701.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrát
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 206.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 572 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 130 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 555 micro
Összesen
1825
kcal
- 6% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
268
kcal
Elkészítés
- Elsőként elkészítjük a ganache-t: a cukormentes étcsokoládét a tejszínnel és vajjal mikróban összemelegítjük, jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük hűlni, amíg elkészítjük a tortapiskótát.
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A piskótához a cukormennyiség felére lesz szükségünk, 80 grammra. A fehérjét 60 g cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig habosítjuk. A szárazanyagokat alaposan összekeverjük.
- A kész tojásfehérjéhez a sárgáját hozzákeverjük, majd apránként a habot nem összetörve a szárazanyagokat hozzászitáljuk, elkeverjük. Nem kell tejesen homogénre keverni, mikor a forró vizet és az olajat is hozzáadjuk a tésztához.
- Alaposan, de nagyon óvatosan elkészítjük a tésztát, 8 cm-es mini kerek formában 175 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrízzük.
- A kész piskótát kihűtjük, ha púpos a teteje, leegyenesítjük, majd háromba vágjuk.
- A lehűlt ganache-t robotgéppel kihabosítjuk. Elkészítjük a piskótaszirupot: a likőrt, narancslevet és a maradék édesítőt összeforraljuk.
- Összeállítjuk a tortát: a piskótákat meglocsoljuk a sziruppal, a krémmel rétegezzük.
- A tortát a krémmel burkoljuk be, darált dióval panírozzuk az oldalát, illetve ízlés szerint díszítjük, dióval, csokoládédísszel stb.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 8
Egyik jó barátnőm születésnapjára készítettem. Imádja a csokit, gondoltam meglepem egy pici csokoládétortával, picit különlegesebbet szerettem volna készíteni, ezért bolondítottam meg naranccsal és dióval. Nagyon finom, puha és szaftos, nem száraz sütemény lett az eredmény, mindez cukor- és gluténmentesen. Természetesen a recept működik hagyományos liszttel és cukorral is! 22 cm-es tortára háromszoros adaggal számoljunk!