r
Nosalty Logó

Glutén- és cukormentes mini narancsos-diós csokoládétorta

Nagy Szandra
Glutén- és cukormentes mini narancsos-diós csokoládétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

912
Kalória
15.4g
Fehérje
56g
Szénhidrát
70.9g
Zsír
103.2g
Víz
262.9g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként elkészítjük a ganache-t: a cukormentes étcsokoládét a tejszínnel és vajjal mikróban összemelegítjük, jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük hűlni, amíg elkészítjük a tortapiskótát.
  2. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A piskótához a cukormennyiség felére lesz szükségünk, 80 grammra. A fehérjét 60 g cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig habosítjuk. A szárazanyagokat alaposan összekeverjük.
  3. A kész tojásfehérjéhez a sárgáját hozzákeverjük, majd apránként a habot nem összetörve a szárazanyagokat hozzászitáljuk, elkeverjük. Nem kell tejesen homogénre keverni, mikor a forró vizet és az olajat is hozzáadjuk a tésztához.
  4. Alaposan, de nagyon óvatosan elkészítjük a tésztát, 8 cm-es mini kerek formában 175 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrízzük.
  5. A kész piskótát kihűtjük, ha púpos a teteje, leegyenesítjük, majd háromba vágjuk.
  6. A lehűlt ganache-t robotgéppel kihabosítjuk. Elkészítjük a piskótaszirupot: a likőrt, narancslevet és a maradék édesítőt összeforraljuk.
  7. Összeállítjuk a tortát: a piskótákat meglocsoljuk a sziruppal, a krémmel rétegezzük.
  8. A tortát a krémmel burkoljuk be, darált dióval panírozzuk az oldalát, illetve ízlés szerint díszítjük, dióval, csokoládédísszel stb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 8

Egyik jó barátnőm születésnapjára készítettem. Imádja a csokit, gondoltam meglepem egy pici csokoládétortával, picit különlegesebbet szerettem volna készíteni, ezért bolondítottam meg naranccsal és dióval. Nagyon finom, puha és szaftos, nem száraz sütemény lett az eredmény, mindez cukor- és gluténmentesen. Természetesen a recept működik hagyományos liszttel és cukorral is! 22 cm-es tortára háromszoros adaggal számoljunk!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...