r
Nosalty Logó

Glutén- és cukormentes mini narancsos-diós csokoládétorta

Nagy Szandra
Glutén- és cukormentes mini narancsos-diós csokoládétorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

912
Kalória
15.4g
Fehérje
56g
Szénhidrát
70.9g
Zsír
103.2g
Víz
262.9g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

  1. Elsőként elkészítjük a ganache-t: a cukormentes étcsokoládét a tejszínnel és vajjal mikróban összemelegítjük, jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük hűlni, amíg elkészítjük a tortapiskótát.
  2. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A piskótához a cukormennyiség felére lesz szükségünk, 80 grammra. A fehérjét 60 g cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék édesítővel fehéredésig habosítjuk. A szárazanyagokat alaposan összekeverjük.
  3. A kész tojásfehérjéhez a sárgáját hozzákeverjük, majd apránként a habot nem összetörve a szárazanyagokat hozzászitáljuk, elkeverjük. Nem kell tejesen homogénre keverni, mikor a forró vizet és az olajat is hozzáadjuk a tésztához.
  4. Alaposan, de nagyon óvatosan elkészítjük a tésztát, 8 cm-es mini kerek formában 175 fokos előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrízzük.
  5. A kész piskótát kihűtjük, ha púpos a teteje, leegyenesítjük, majd háromba vágjuk.
  6. A lehűlt ganache-t robotgéppel kihabosítjuk. Elkészítjük a piskótaszirupot: a likőrt, narancslevet és a maradék édesítőt összeforraljuk.
  7. Összeállítjuk a tortát: a piskótákat meglocsoljuk a sziruppal, a krémmel rétegezzük.
  8. A tortát a krémmel burkoljuk be, darált dióval panírozzuk az oldalát, illetve ízlés szerint díszítjük, dióval, csokoládédísszel stb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 8

Egyik jó barátnőm születésnapjára készítettem. Imádja a csokit, gondoltam meglepem egy pici csokoládétortával, picit különlegesebbet szerettem volna készíteni, ezért bolondítottam meg naranccsal és dióval. Nagyon finom, puha és szaftos, nem száraz sütemény lett az eredmény, mindez cukor- és gluténmentesen. Természetesen a recept működik hagyományos liszttel és cukorral is! 22 cm-es tortára háromszoros adaggal számoljunk!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek