Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós kakaós minitorta

Mikrós kakaós minitorta
Mikrós kakaós minitorta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már próbálkoztam a mikróban való sütéssel, de nagyon szárazra sikerült. Most ezzel a recepttel sikerült - de azt hiszem, gyakorlat közben még fogok "finomítani" rajta.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tészta a sülés után egy kicsit lyukacsos lesz, de ez nem baj, mert a bevonó eltakarja.
Olyan mint egy vajas piskóta, és ha nagyon kevés az időnk, igazán gyors és egyszerű édesség.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz anyagokat keverjük össze.
  2. A tojást verjük fel és elegyítsük a tejjel.
  3. A kétféle anyagot kavarjuk simává, egyneművé.
  4. A legvégén adjuk hozzá az olvasztott margarint.
  5. Egy másfél literes mikrózható edényt alaposan kenjünk ki (használhatunk jénait is), és a masszát öntsük bele.
  6. 800 W-on 5 percig, 600 W-on 6 percig süssük a mikróban, és még 2 percig hagyjuk bent.
  7. Ha lehűlt, vágjuk ketté, és a külön főzőtt - bármilyen ízű - meleg pudinggal töltsük meg.
  8. A kimaradt pudinghoz keverjünk kb. 5 dkg margarint, és vonjuk be a tortát a kapott masszával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 811
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mikrós süti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

simonani
simonani / simonani Mon, 2012-07-16 18:29

Szia!
Kérlek, ne haragudj, hogy ilyen későn válaszolok...
Én egy 20 cm-es átmérőjű jénaiban készítettem.

Szerintem, hasonló méretű Neked is van... ha 18-16 cm-esben csinálod, akkor szebb és magasabb lesz.
Jó kísérletezést!

Sztancsné
Sztancsné Wed, 2010-10-13 16:15

Köszönöm a receptet! Azoknak ajánlom, akik gyors és finom desszertet szeretnének készíteni.

simonani
simonani / simonani Wed, 2010-10-13 17:55

Tökéletesen igazad van! És ennek még -hál' istennek -az is jó tulajdonsága, hogy más-harmad napra sem száradnak meg, ha marad!
Lesz még mikrós receptem, örülök,hogy tetszik.Ani

351
finomliszt 5 evőkanál
csokoládés pudingpor 2 ek
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 tk
vaníliás cukor 0.5 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
tej 1 dl
tojás 1 db
margarin 8 dkg
rum 1 teáskanál
vaj 1 ek