r
Nosalty Logó

Háromsajtos cukkinitál

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Háromsajtos cukkinitál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3695.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    3065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6672 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    2365 micro
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7390.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    6130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    4986 micro
  • β-karotin
    13345 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4119 micro
  • Lut-zea
    4729 micro
Összesen 640 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    532 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feldaraboljuk a zöldségeket. Egy serpenyőben 1 ek olívaolajon megdinszteljük a hagymát, a paprikát, kicsit megsózzuk, majd rátesszük a felkockázott cukkinit, fokhagymát, és a frissen őrölt borsot. Rárakjuk a paradicsomot, teszünk bele 4 szál zsenge sárgarépát, néhány percig pároljuk, de csak roppanósra kb. 5 perc.
  2. Egy kerek tepsit sütőpapírral kibélelünk / én vízbe mártom és kicsavarom a papírt/, olajjal megkenjük, rátesszük a cukkiniragut, a tetejére tesszük a sárgarépát. Egyenletesen elosztjuk a feta sajtot, a kockasajtot egészbe betesszük. Bazsalikommal meghintjük.
  3. A zsemlemorzsát összekeverjük a parmezánnal és a tetejére hintjük. Forró sütőbe tesszük kb. 20-25 percre ( én vargányát is sütöttem közben, vargánya közepébe mehet feta sajt és zsemlemorzsával kevert parmezán, majd megsütjük)
  4. A vargányával és rizzsel kínáljuk. Remek vegetáriánus fogás, de akár köretként hús mellett is jól működnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 143
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Háromsajtos cukkinitál
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?