r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 357 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4664 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1284 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 1425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megtisztítjuk, meghámozzuk, és 3 mm széles karikákra vágjuk. A szeleteket egy tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom levével. A zsálya leveleket a tetejére helyezzük.
  2. 180°C-os sütőben meggrillezzük. Kb. 15-20 perc múlva, amikor már megpirul a padlizsán, a joghurtot rálocsoljuk a tetejére, és reszelt sajttal meghintjük. További 8-10 percig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, és aranyszínű nem lesz. Pirítóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 62412
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyű padlizsános előétel, vagy meleg saláta, amit a zsálya íze érdekessé tesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom volt, midig ezt készítem ha kapok padlizsánt. köszi

pagota

Fincsi! (Zsálya nélkül is-azt ugyanis éppen nem tudtam beszerezni.)

Törölt felhasználó

Nekem sajnos nem sikerült :-( Pedig egész nap erre vártam, a fényképen olyan jól néz ki. Nem tudom mi ronthattam el......

Törölt felhasználó

Kedves Beácska! Jöv?re ha megint lesz a kis kertünkben padlizsán el fogom készíteni.Az ilyen és ehhez hasonló zöldséges ételek szerintem szezonban a legízletesebbek.Meg ha a saját kis kertben terem szerintem még finomabb..Bár ez csak az én véleményem.Köszi a receptet!

DiaNatura

H????, de tetszeik ez nekem! :) Mindenképp kipróbálom!

Törölt felhasználó

Látom, hogy már nagyon régi a bejegyzés, de ha esetleg mégis idevet?dik a készít?je, akkor kérdezném, hogy a zsályalevél a padlizsán tetején a hosszas grillezést?l nem szárad ki, aszik össze, barnul meg? Mert az úgy nem finom, elveszíti az aromáját, égett pernye íze lesz. Én nem mernék zöldf?szert grillezni így, vannak rossz tapasztalataim. Inkább belekeverném a zsályát a joghurtba (esetleg valamennyire felaprítva).

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos kifogom próbálni köszönöm.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett zsálya nélkül is, köszi a receptet! :)

lumiere

Szárított zsályát is lehet használni vajon?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek