r
Nosalty Logó

Háromkrémes mini torta

theblackcat
Háromkrémes mini torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

866
Kalória
25.5g
Fehérje
60.2g
Szénhidrát
57.7g
Zsír
108.1g
Víz
449.1g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 1735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémekhez

Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    108.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 1735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájával elkeverjük az összes többi hozzávalót. Egy sűrű masszát kell kapnunk. A fehérjét kemény habbá verjük, aminek az 1/3-át a masszához keverjük, hogy kicsit fellazítsa azt, majd a többi részét is beleforgatjuk.
  2. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Én most egy kisméretű jénait használtam.
  3. Légkeverés mellett190 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kiszedjük a formából, megvárjuk, amíg kihűl, majd vízszintesen 3 lapra vágjuk.
  4. A krémekhez a tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a vanília aromával. 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és krémet főzünk belőle.
  5. Miután a krém kihűlt, 150 g-ot elkülönítünk belőle a karamellás krémhez, a többihez pedig 2-3 ml édesítőt teszünk, és belekeverünk 40 g szobahőmérsékletű margarint. 3 ek-nyi krémet kiveszünk ebből (ez lesz a vaníliás krém), a többihez 3 tk kakaóport szórunk (ez lesz a kakaós krém).
  6. 5, vagy aki édesebben szereti, 10 g cukrot megolvasztva karamellát készítünk, amihez hozzákeverjük az elkülönített 150 g krémet (ez lesz a karamellás krém).
  7. A torta összeállítása a következő sorrendben történik: tortalap, kakaós krém, tortalap, karamellás krém, tortalap, vaníliás krém.
  8. Újabb 10 g cukrot olvasztunk, adunk hozzá 1 ek-nyi vizet, így egy karamellás szirupot kapunk, amivel meglocsoljuk a torta tetejét, így enyhén márványos mintázatot kapunk.
  9. 1 dl habtejszínt kemény habbá verünk, bevonjuk vele a a torta oldalát, és a tetejét is ezzel díszítjük. Végül a torta oldalára felhelyezzük a mandulapehely darabkákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 14,5

Ezt a receptet a 2 kedvenc sütemény receptem ihlette. A tészta egy szénhidrátszegény feketeerdő torta, a krém a mézes zserbó krémje alapján készült.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek