Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromkrémes mini torta

Háromkrémes mini torta
Háromkrémes mini torta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a 2 kedvenc sütemény receptem ihlette. A tészta egy szénhidrátszegény feketeerdő torta, a krém a mézes zserbó krémje alapján készült.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A krémekhez

ajánlat

Tipp: A krémek természetesen sokféleképen elkészíthetők, pl. pudingból vagy tejszínhabbal keverve is biztos, hogy tökéletes (én most a zserbó recept miatt használtam a margarinos krémet), a krémek ízesítése is a végtelenségig variálható, és kerülhetnek a lapok közé gyümölcsök, lekvárok is. A tésztát szintén több ízesítésben el lehet készíteni, pl. mandulalisztből, mákból, darált dióból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájával elkeverjük az összes többi hozzávalót. Egy sűrű masszát kell kapnunk. A fehérjét kemény habbá verjük, aminek az 1/3-át a masszához keverjük, hogy kicsit fellazítsa azt, majd a többi részét is beleforgatjuk.
  2. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Én most egy kisméretű jénait használtam.
  3. Légkeverés mellett190 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, kiszedjük a formából, megvárjuk, amíg kihűl, majd vízszintesen 3 lapra vágjuk.
  4. A krémekhez a tojássárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és a vanília aromával. 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és krémet főzünk belőle.
  5. Miután a krém kihűlt, 150 g-ot elkülönítünk belőle a karamellás krémhez, a többihez pedig 2-3 ml édesítőt teszünk, és belekeverünk 40 g szobahőmérsékletű margarint. 3 ek-nyi krémet kiveszünk ebből (ez lesz a vaníliás krém), a többihez 3 tk kakaóport szórunk (ez lesz a kakaós krém).
  6. 5, vagy aki édesebben szereti, 10 g cukrot megolvasztva karamellát készítünk, amihez hozzákeverjük az elkülönített 150 g krémet (ez lesz a karamellás krém).
  7. A torta összeállítása a következő sorrendben történik: tortalap, kakaós krém, tortalap, karamellás krém, tortalap, vaníliás krém. 
  8. Újabb 10 g cukrot olvasztunk, adunk hozzá 1 ek-nyi vizet, így egy karamellás szirupot kapunk, amivel meglocsoljuk a torta tetejét, így enyhén márványos mintázatot kapunk.
  9. 1 dl habtejszínt kemény habbá verünk, bevonjuk vele a a torta oldalát, és a tetejét is ezzel díszítjük. Végül a torta oldalára felhelyezzük a mandulapehely darabkákat.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 14,5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 081
elküldve: 3
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

theblackcat

Mióta szakács: 2013.03.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes karamellás torta, vaníliás kakaós torta, tejszínhabos születésnapi torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

866
tojás 3 db
víz 1.5 ek
mandula 15 g
zabpehelyliszt 50 g
vanília kivonat 0.5 ek
citromhéj 0.5 tk
folyékony édesítőszer 8 ml
sütőpor 1 tk
cukrozatlan kakaópor 4 g
vaj 1 ek
zabpehelyliszt 1 evőkanál
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 1.5 púpozott ek
vaníliaaroma 2 teáskanál
tej 3.5 dl
folyékony édesítőszer 3 ml
margarin 40 g
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál
cukor 10 g
habtejszín 1 dl
cukor 10 g