r
Nosalty Logó

Epres minitorták kecskesajttal

eztettem
Epres minitorták kecskesajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

436
Kalória
8.1g
Fehérje
46.6g
Szénhidrát
24.6g
Zsír
68.3g
Víz
19.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    802 mg
  • Nátrium
    2162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    279.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    409.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2615 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

  1. A felhasználásra kész tésztát kihengerí­tjük, azt a mini piteformát, amiben sütni szeretnénk, rárakjuk méret gyanánt a tésztára, és 1-1,5 cm ráhagyással késsel körbevágjuk (ismételve addig, amí­g a tészta tart) - így megkapjuk a tésztakosarak alapjául szolgáló körlapokat.
  2. Belerakjuk a piteformákba a tésztakarikákat, a szélüket csinosan meghajtogatjuk. Mindegyikbe teszünk egy kis marék szárazbabot (hogy lesúlyozza a tésztát),és 10 perc alatt elősütjük. Aztán a babot kiszedjük, és készre sütjük a tésztakosárkákat.
  3. Amíg sül, a kecskesajtot és a joghurtot összekeverjük a mézzel, hozzáadjuk az összevágott bazsalikomot - kellemes krémállaga lett, nem túl híg, nem túl kemény.
  4. A megsült tésztakosarakat hagyjuk kihűlni, csak aztán tesszük bele a krémet (6 kosár lett, ennyibe pont elég ez a krémmennyiség), a tetejére ráhalmozzuk az epret.
  5. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nem szokásos párosítás, de nagyon-nagyon jól passzoló ízek - egy nap állás kimondottan jót tesz neki.

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...