r
Nosalty Logó

Áfonyás tiramisu tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Áfonyás tiramisu tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 263 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.7 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 2774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat keverőgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot elvegyítjük a vaníliás cukorral, 1 perc után beleszórjuk, és további 2 percig keverjük.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, felét a tojáskrémre szitáljuk, és alacsony fokozaton rövid ideig belekeverjük, majd a másik felét is ugyanígy hozzákeverjük.
  3. A tésztát kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A piskótalapot a munkaasztalra borítjuk, a sütőpapírt nem húzzuk le, hagyjuk hűlni.
  5. Miután kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk a piskótáról, és 7-8 cm átmérőjű kerek formával 12 kört szúrunk ki. A piskótaköröket óvatosan elválasztjuk a munkalapról.
  6. A töltelékhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t. A zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk, majd az amarettóban felolvasztjuk, 2-3 ek mascarpone-s masszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a maradék mascarpone-masszához.
  7. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarpone-krémhez keverjük.
  8. A kávét elkeverjük a brandy-vel.
  9. 6 piskótakört desszertkarikákba helyezzük, meglocsoljuk a kávé felével, a krémnek felét elosszuk a 6 piskótakarikára, elosztjuk rá az áfonya felét, majd a másik piskótalapot helyezzük rá, gyengén rányomjuk, és meglocsoljuk a maradék kávéval. A fennmaradt krémet a desszertkarikák pereméig töltjük, a maradék áfonyát elosztjuk a krémen, enyhén bele is nyomkodjuk a krémbe.
  10. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  11. A tornyokat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, oldalukat megszórjuk a csokoládéreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9541
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, mutatós desszert.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek