r
Nosalty Logó

Borleves mandulás habgaluskával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Borleves mandulás habgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 872 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1741 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 872 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1338.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 1741 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.(a fűszereket én teatojásba teszem bele, így egyben kivehetőek) Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve, kb. 10 percig főzzük. Ezután szedjük ki a fűszereket.
  2. A tojások sárgáját keverjük simára egy evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután egy szűrőn szűrjük át, hogy egy sima, selymes levet kapjunk.
  3. Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesíthetjük egy pici cukorral.
  4. A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
  5. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát, és úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 335
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.