r
Nosalty Logó

Citromos piskótatorta 2.

pötyi64
Citromos piskótatorta 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

468
Kalória
6.8g
Fehérje
42.8g
Szénhidrát
30.9g
Zsír
45.3g
Víz
221g
Koleszterin
647.4mg
Élelmi rost
31.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4869.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    362.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2604 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2120 micro
Összesen 3752 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk apránként a cukrot, óvatosan belekeverjük a tojássárgákat.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport .
  3. Kézzel (nem robotgéppel) keverjük a tojásos masszához a lisztet.
  4. Papírral bélelt, liszttel megszórt tortaformában sütjük.
  5. A krémhez először egy edénybe felteszünk vizet forrni.
  6. Egy másik fémedénybe, amibe a krémet készítjük, a tojássárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáreszeljük a megmosott citrom héját, majd hozzáadjuk a citrom levét és a vizet. Összekeverjük, és végül beletesszük a lisztet.
  7. Gőz felett sűrűsödésig főzzük. Alaposan kihűtjük, és hozzáadva a margarint, habosra keverjük.
  8. A piskótát kettévágjuk megtöltjük a krémmel, egy keveset félreteszünk a torta körbekenéséhez és díszítéséhez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21

Lányom névnapjára készítettem ezt a tortát, mert ez volt a kívánsága.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.