Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás

Harcsapaprikás
Harcsapaprikás
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó lenne több halat fogyasztani, ezért úgy döntöttünk, hogy legalább 2 hetente beiktatunk valamilyen halételt. Egyik ilyen a magyarországi honos szürke harcsából készült paprikás (tejfölös-lisztes habarással), mely elkészíthető afrikai harcsából is, illetve hagyományos pörköltként is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Készíthetjük még házi csipetkével, és tálalhatjuk házi savanyúsággal is (magyarosan :)).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.
  2. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt (végén le is turmixolhatjuk, hogy szép, sima legyen az alap).
  3. Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.
  5. Házi csuszatésztával, és pirított szalonnakockákkal tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
86 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

harcsapörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
törpeharcsa 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paprika 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
tejföl 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 dkg
víz 2 dl