r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Harcsapaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    160.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 1916 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.
  2. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt (végén le is turmixolhatjuk, hogy szép, sima legyen az alap).
  3. Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.
  4. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.
  5. Házi csuszatésztával, és pirított szalonnakockákkal tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 169244
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 19.

Ajánló

Készíthetjük még házi csipetkével, és tálalhatjuk házi savanyúsággal is (magyarosan :)).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Harcsapaprikás
Pancsika 101 recept

Jó lenne több halat fogyasztani, ezért úgy döntöttünk, hogy legalább 2 hetente beiktatunk valamilyen halételt. Egyik ilyen a magyarországi honos szürke harcsából készült paprikás (tejfölös-lisztes habarással), mely elkészíthető afrikai harcsából is, illetve hagyományos pörköltként is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek