Harcsapaprikás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
167g törpeharcsa198 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
59 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
0 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
33g víz0 kcal
Összesen
320
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g törpeharcsa1190 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1916
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
51.7g törpeharcsa62 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.2g paprika1 kcal
-
5.2g zöldpaprika1 kcal
-
10.3g paradicsom2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
5.2g tejföl10 kcal
-
0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
10.3g víz0 kcal
Összesen
99
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 259.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
320
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 160.9 g
Zsír
-
Összesen 119.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 609 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3929.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 2259 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1555.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 173 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 1266 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 818 micro
Összesen
1916
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 266 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 dl tejföl
-
1 dkg finomliszt
Elkészítés
- Megtisztítjuk, megmossuk a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, és mindet apró kockára vágunk.
- Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd először a vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne, majd beletesszük a fokhagymát, és végül a zöldségeket. Így puhára főzzük kb. 20 perc alatt (végén le is turmixolhatjuk, hogy szép, sima legyen az alap).
- Megtisztítjuk a halat a bőrétől, kifilézzük, és felkockázzuk (kb. 3x3 cm). Beletesszük az alapba, hozzáöntünk kevés vizet, fűszerezzük majd puhára főzzük (kb. 10 perc, ügyeljünk arra, hogy a hús ne essen szét). Csak annyi vizet használjunk, hogy a végén kevés víz maradjon alatta, inkább az alaplé legyen hangsúlyos, kicsit sűrűbb! Ezután lehúzzuk a tűzről.
- A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy pici alaplével, majd az egészet beleöntjük a kissé kihűlt paprikáshoz (figyeljünk rá, hogy a húst ne törjük össze). Ezután 2-3 percig átforraljuk az egészet.
- Házi csuszatésztával, és pirított szalonnakockákkal tálaljuk, ízlés szerint még tejföllel.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 169244
- Feltöltés dátuma: 2020. május 19.
Ajánló
Készíthetjük még házi csipetkével, és tálalhatjuk házi savanyúsággal is (magyarosan :)).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
Jó lenne több halat fogyasztani, ezért úgy döntöttünk, hogy legalább 2 hetente beiktatunk valamilyen halételt. Egyik ilyen a magyarországi honos szürke harcsából készült paprikás (tejfölös-lisztes habarással), mely elkészíthető afrikai harcsából is, illetve hagyományos pörköltként is.