Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsafilé karamellizált körtével

Harcsafilé karamellizált körtével
Harcsafilé karamellizált körtével
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma garnélát akartam főzni, de "belebotlottam" egy szép darab harcsafilébe, így mindkettőt megsütöttem. Nagyon szeretjük a halféléket, sokat sütök, főzök esténként, mert nagyon gyorsan kész van, és nagyon sokféle módon elkészíthető.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először minden hozzávalót megtisztítunk, a fokhagymát apró kockára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, a 2 db körtét 8 gerezdre vágjuk, a magházat kivesszük, a garnélafarkakat itt most kockákra aprítjuk (mert nagyok voltak), és a harcsafilét kb. 10x5 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A garnélát tálba tesszük, bőven behintjük sóval, és tekerünk rá némi fekete borsot, majd félretesszük. A harcsafiléket vastagon besózzuk, és félretesszük.
  3. Tapadásmentes serpenyőbe egy löttyintésnyi fehérbort öntünk, és kb. 5 evőkanál barna cukrot ráhintünk. Addig forraljuk, míg meg nem karamellizálódik, vagy amíg buborékos nem lesz a cukor.
  4. Ekkor a körtegerezdeket belerakjuk, megforgatjuk és lefedjük, de továbbra is nagy tűzön hagyjuk, hogy hirtelen párolódjon. Amikor félig puha, kiszedjük egy tűzálló tálra, ráöntjük a karamellizált cukrot, és meleg helyre (langyos, lezárt sütőbe) tesszük. (Csak azért, hogy ne hűljön ki.)
  5. Serpenyőben a fokhagyma felét kis olívaolajon tükrösre pirítjuk, beleöntjük a garnélát, magas lángon átpirítjuk, majd egy löttyintésnyi fehérborral, kb. 4-5 perc alatt megpároljuk, ha kell, még utánasózunk. Amikor elzárjuk, petrezselyemzölddel megszórjuk.
  6. Másik serpenyőben a fokhagyma és az olívaolaj másik felét szintén üvegesre pirítjuk, és a harcsára hirtelen kérget sütünk. Többször átforgatjuk óvatosan, nem szúrunk bele villát, hanem húsfogóval forgatjuk. Kb. 5 perc sütés után szintén fehérbort löttyintünk alá, és lefedjük fedővel. A filé vastagságától függően kb. még 3-5 percig pároljuk.
  7. Amikor kitálaljuk borsot őrlünk rá, megszórjuk petrezselyemmel, és facsarunk rá némi citromlevet.
  8. A kenyérszeleteket megpirítjuk, és fokhagymával bedörzsöljük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült harcsafilé körtével, harcsafilé karamellizált körtével, sült hal és sült garnéla körtével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1296
törpeharcsa 30 dkg
garnéla 20 dkg
körte 2 nagy db
fokhagyma 10 gerezd
petrezselyem 1 csokor
citrom 1 db
ajvár 2 ek
olívaolaj 1 dl
fehérbor 3 dl
5 csipet
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 5 ek
kenyér 4 szelet