r
Nosalty Logó

Töltött karalábé Katharosz konyhájából

Katharosz
Töltött karalábé Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

414
Kalória
32.8g
Fehérje
29.8g
Szénhidrát
18.7g
Zsír
346.9g
Víz
129.7g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.3 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    661 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A húst összedolgozzuka fűszerekkel és a tojással.
  2. A karalábék tetejét levágjuk,majd a közepét kivájjuk,és megtöltjük a masszával, ráhelyezzük a kalapját.
  3. Ezután berakjuk egy tepsibe vagy lábasba, körérakjuk a karalábé darabokat,ételízesítőt szórunk rá, és félig felöntjük vízzel.
  4. Alufóliával letakarjuk, és forró sütőben megpároljuk.
  5. Amikor megfőtt,kiszedjük a karalábékat,és krumplinyomóval szétnyomkodjuk a darabokat (nem kell teljesen simára), ezután egy pici rántással berántjuk, végül tejföllel dúsítjuk.
  6. A karalábékra merjük a mártást,és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ezt a könnyű tavaszi ételt húsvét tájékán szoktam először készíteni, amikor megjelenik a piacon az igazi gyenge karalábé.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vércukorszintmérés: ezek az értékek már nem számítanak normálisnak

A vércukorszint kritikus szintjét vagy éppen drasztikus ingadozását nem szabad félvállról venni, ugyanis komoly egészségügyi kockázatot jelent. Sok esetben cukorbetegséggel áll összefüggésben a nem megfelelő vércukorszint, amit ha kezeletlenül hagyunk, akkor súlyos szövődményekkel kell számolnunk, Lássuk, mik azok az értékek, amiket nem szabda túllépnie vércukorszintünknek!

Ha ezt teszed az orchideáddal biztosan elpusztul

Az orchideák szépek, de érzékenyek, és sokszor épp a túlzott gondoskodás okozza a vesztüket. Ha nem állnak vízben, elegendő fényt és levegőt kapnak, megfelelő hőmérséklet mellett neveljük őket, és figyelünk a fajuk igényeire, sok évig egészségesek és virágzóak maradhatnak.

Top Receptek