r
Nosalty Logó

Hamis joghurttorta

NS
Hamis joghurttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

825
Kalória
12.9g
Fehérje
118.8g
Szénhidrát
36.9g
Zsír
211.7g
Víz
-
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
71.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 825 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    184.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5562.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    1136 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    594.2 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1058.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 4119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit csomómentesen elkeverjük (én most a kakaó helyett ételszínezéket használtam).
  2. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. Amíg sül a "piskóta", addig a tejszínnel elkeverjük a porcukrot és a zselatinfixet.
  2. Mikor már kihűlt a tészta, ráhalmozzuk a gyümölcsöt (jelen esetben én friss barackot használtam, nagyon jól összepasszolt a kókusszal).
  3. Ezután elkenjük a barackon a krémet.
  4. A tetejét szintén egy kis ételszínezékkel csepegtetjük meg, de lehet szörppel is.
  5. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen a krém.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Régóta szerettem volna enni egy jó kis joghurttortát, de mivel a családban van tejérzékeny, így át kellett gondolnom, hogy hogyan is lehetne megoldani. Így jött a gondolat, hogy amit egyébként is használok kókusztejszínt/krémet, azzal készítem el. A visszajelzésekből ítélve jó ötletnek bizonyult, mindenkinek tetszett. Az alaprecept innen származik.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek