Gyümölcstorta eperrel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Il-di.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
17g margarin120 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
21g rétesliszt76 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
22g narancs7 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
63g tej35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
18g cukor71 kcal
-
13 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A díszítéshez
-
42g eper13 kcal
A bevonáshoz
-
1g tortazselé3 kcal
Összesen
438
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
750g tej420 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
152 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A díszítéshez
-
500g eper150 kcal
A bevonáshoz
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
5253
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
7.5g margarin54 kcal
-
5.6g porcukor22 kcal
-
9.3g rétesliszt34 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
9.7g narancs3 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
28g tej16 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
A díszítéshez
-
18.7g eper6 kcal
A bevonáshoz
-
0.4g tortazselé2 kcal
Összesen
198
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 523.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
438
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.6 g
Zsír
-
Összesen 210.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6279 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 2106 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 2201 mg
-
Nátrium 1579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749 g
-
Cukor 452 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 807.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 378 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 1019 mg
-
Retinol - A vitamin: 1991 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 1440 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1810 micro
Összesen
5253
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg rétesliszt
-
3 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 közepes db narancs
-
1 csipet só
A krémhez
-
7.5 dl tej
-
3 db tojássárgája
-
22 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
A díszítéshez
-
0.5 kg eper
A bevonáshoz
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- 2 db lapos, 30 cmátmérőjű, hullámos szélű tortaformát kivajazunk, lisztezünk.
- Puha margarint porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, sütőport, narancs reszelt héját és levét.
- A tésztát a tortaformákba töltjük, elsimítjuk, majd előmelegített gázsütőben 5-ös fokozaton 20-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formákból.
A krémhez
- Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: krémport, lisztet összekeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A maradék tejet felforraljuk a cukorral együtt, és forráskor az elkészített krémporos folyadékot folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Az első rottyanásig főzzük, majd azonnal a tortalapok tetejére öntjük, elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez
- A torták tetejét félbevágott eperrel (vagy bármilyen gyümölccsel) díszítjük, és hűtőbe tesszük.
A bevonáshoz
- Piros tortazselét 2-3 csapott ek cukorral egy edényben elkeverjük, és állandó keverés közben 3 dl gyümölcslét vagy vizet adunk hozzá. Folytonos keverés közben, forrástól számítva 1 percig főzzük.A zselét kb. 8-10 percig állni hagyjuk, miközben néhányszor megkeverjük. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, bevonjuk a torták tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 43735
- Feltöltés dátuma: 2010. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Il-di.
33 recept
Nagyfiam minden születésnapján gyümölcstortához ragaszkodik. Ezt a receptet én formáltam a magunk ízlésére. Nem a legegyszerűbb torta, de jó, hogy bármilyen gyümölccsel variálható, és bármikor elkészíthető.