r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta eperrel

Il-di.
Gyümölcstorta eperrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

438
Kalória
7.3g
Fehérje
62.4g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
67.3g
Víz
99.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
37.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Összesen 5253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

A bevonáshoz

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2106 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    749 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    807.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    378 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1991 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1810 micro
Összesen 5253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 db lapos, 30 cmátmérőjű, hullámos szélű tortaformát kivajazunk, lisztezünk.
  2. Puha margarint porcukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, sütőport, narancs reszelt héját és levét.
  3. A tésztát a tortaformákba töltjük, elsimítjuk, majd előmelegített gázsütőben 5-ös fokozaton 20-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formákból.

A krémhez

  1. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet: krémport, lisztet összekeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A maradék tejet felforraljuk a cukorral együtt, és forráskor az elkészített krémporos folyadékot folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Az első rottyanásig főzzük, majd azonnal a tortalapok tetejére öntjük, elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez

  1. A torták tetejét félbevágott eperrel (vagy bármilyen gyümölccsel) díszítjük, és hűtőbe tesszük.

A bevonáshoz

  1. Piros tortazselét 2-3 csapott ek cukorral egy edényben elkeverjük, és állandó keverés közben 3 dl gyümölcslét vagy vizet adunk hozzá. Folytonos keverés közben, forrástól számítva 1 percig főzzük.A zselét kb. 8-10 percig állni hagyjuk, miközben néhányszor megkeverjük. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, bevonjuk a torták tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyfiam minden születésnapján gyümölcstortához ragaszkodik. Ezt a receptet én formáltam a magunk ízlésére. Nem a legegyszerűbb torta, de jó, hogy bármilyen gyümölccsel variálható, és bármikor elkészíthető. 

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...