r
Nosalty Logó

Retro gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Retro gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 210 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4902 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük.
  2. A masszát nagy gyümölcstorta formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.

krém

  1. Amíg sül a piskóta, a tojássárgákat kisebb lábasban kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet.
  2. A krémet gyakori kevergetés közben tűzhelyen jó sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarint.
  4. A kész krémet elegyengetjük a kihűlt piskóta tetején.

díszítés

  1. A tortát friss gyümölccsel vagy esetleg befőttel díszítjük.
  2. A tasakján ismertetett utasítás szerint elkészítjük a tortazselét (a választott gyümölcstől függően pirosat vagy színtelent), melyet a tortára csurgatunk.
  3. 1-2 órán át a hűtőben érleljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x3
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 751
  • Tegnapi nézettség: 263
  • 7 napos nézettség: 2992
  • Össznézettség: 900533
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a gyümölcstorta receptet valamikor a 70-es évek végén/80-as évek elején kaptuk egy kedves ismerősünktől, amikor a gyümölcstorta kezdett sláger lenni. Különlegessége, hogy puding helyett főzött krémet készítünk hozzá.

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.