Nosalty Logó

Retro gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Retro gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 210 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4902 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1386 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 2393 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. A piskótához a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük az egész tojásokkal, hozzáadjuk az étolajat és a vizet, kikeverjük.
  2. A masszát nagy gyümölcstorta formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A piskótát néhány percig hűlni hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.

krém

  1. Amíg sül a piskóta, a tojássárgákat kisebb lábasban kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet.
  2. A krémet gyakori kevergetés közben tűzhelyen jó sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt a krém, belekeverjük a margarint.
  4. A kész krémet elegyengetjük a kihűlt piskóta tetején.

díszítés

  1. A tortát friss gyümölccsel vagy esetleg befőttel díszítjük.
  2. A tasakján ismertetett utasítás szerint elkészítjük a tortazselét (a választott gyümölcstől függően pirosat vagy színtelent), melyet a tortára csurgatunk.
  3. 1-2 órán át a hűtőben érleljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x3
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 963
  • 7 napos nézettség: 4068
  • Össznézettség: 491465
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a gyümölcstorta receptet valamikor a 70-es évek végén/80-as évek elején kaptuk egy kedves ismerősünktől, amikor a gyümölcstorta kezdett sláger lenni. Különlegessége, hogy puding helyett főzött krémet készítünk hozzá.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon fincsin nez ki, ezt a kisfiam szuletesnapjara elkeszitem, Koszi a receptet :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Örülök, hogy ezt választottad és sok sikert kívánok az elkészítéséhez :)

Nette

Ma elkészítettem annyi különbséggel, hogy pudingot tettem rá a krém helyett de a piskóta nagyon jó lett. A továbbiakban is így fogom elkészíteni. Köszönöm a receptet! Üdv, Nette

Törölt felhasználó

Gratulálok a piskótához! Természetesen pudingot is lehet használni krémként. Örülök, hogy ízlik. Remélem, sokszor fogod még elkészíteni :)

Lustaséf

A krém egyszer?en tökéletes, a tészta is pont el van találva, köszönöm a receptet! Mindenkinek nagyon ízlett :)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Kedves egészségetekre :)

anzsuci

Tökéletes tészta, tökéletes krém, még soha nem sikerült. :) Nagyon köszönöm. :)

Törölt felhasználó

Kedves egészségedre :)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Azért próbáltam ki a receptet, mert jókat olvastam itt róla. Viszont többet soha nem fogom elkészíteni. A leírtak szerint készítettem, mégis tömött lett a tészta. Senkinek nem ajánlom. Üdv.

Törölt felhasználó

Sajnálom. Köszönöm a véleményedet.

Andus54

Nagyon finom ,a tésztája szuper ,csak ajánlani tudom mindenkinek! Köszönöm ezt a szuper jó receptet!

Törölt felhasználó

Ennek igazán örülök :) Használd egészséggel.

Hasibecker

Végre egy recept aminek a krémje nem pudingból készült. Minden süti sokkal finomabb, ha f?zött krémb?l készítjük. Nekem van egy alapreceptem, amit a torta-süti mennyiségéhez igazítva lehet elkészíteni: 10 dkg vaj, 2 púpos ek. liszt, 2 dl tej, 1-2 tojás, ízlés szerint vanília és cukor. A tojást, lisztet, cukrokat 1-2 kanál tejjel csomómentesre keverni, közben felmelegíteni a tej nagyobb részét, mikor kell?en meleg hozzáadni a lisztes keveréket és kis lángon s?r?re f?zni. Mikor a f?zött krém kih?lt belekeverni a vajat. Ízesíteni bármivel lehet pl.: kakaó, kókuszreszelék, gesztenyemassza, stb.

Törölt felhasználó

Én is azon a véleményen vagyok, hogy a puding átvette f?zött krém szerepét, bizonyára azért, mert gyorsabb. Ez a recept azokból az id?kb?l való, amikor még nem volt ennyire elterjedt a puding. - Az érdekl?d?k nevében köszönöm, hogy megosztottad itt velünk a f?tt krém receptedet.

Hasibecker

Köszönöm, hogy reagáltál a hozzászólásomra. Szerintem semmivel nem gyorsabb a puding elkészítése, mint a f?zött krémé, mind a kett?t azonos módszerrel kell elkészíteni. Szép napot kívánok! Marika

Törölt felhasználó

Köszönöm, Marika :)

péga

Én csak ajánlani tudom ezt a receptet. A tésztája egyszer?en remek, a torta elkészítése pedig hihetetlen egyszer?. Dódi, millió köszönet ezért a fantasztikus receptért! Sikerült mindenkinek a kedvébe járnom ezzel a gyümölcstorával. Remélem nagymama koromban is ilyen nagy sikert fog aratni :)

Törölt felhasználó

A recept történetéhez tartozik, hogy kb. 35-40 éve kapta az unokahúgom egy közös ismer?st?l, én pedig 3 éve küldtem be ide a Nosalty-ra, hogy a recept tovább arassa sikereit :) Örülök, hogy bevált Neked, és bízom abban, hogy az unokáid is tovább fogják adni, így száll generációról generációra.

Zitabitang

Köszönöm a receptet! :-) Az fogott meg benne, hogy nem pudingot használtál, hanem igenis f?tt krémet. Nagyon ízlett mindenkinek, felvettem a repertoárba :-)

Törölt felhasználó

Épp ezért osztottam meg ezt a receptet, hogy megmutassam, lehet másképp is. Ez egy kb. 30-40 éve generációról generációra szálló recept, amikor még nem volt divat a puding. Így talán megmarad az utókor számára. Örülök, hogy ízlett :)

Törölt felhasználó

Kedves Dódi! Nagyon hálás vagyok ezért a receptért. A lányom Kanadából jött haza és kintr?l egy hagyományos gyümölcstortát kért. Nagyon aggódtam amikor az elkészítésére került sor. Nagyon egyszer? formában írtad a tészta elkészítését az általam korábbi készített macerás piskóta helyett. Hezitáltam, hogy meg merjem vagy ne merjem próbálni........kockáztattam. Fantasztikus lett a krémmel együtt. A zselatint amit írtál nem kaptam, kicsit folyós lett, de talán még jó is. Ennyi jó vélemény mellett, akinek nem sikerült újra meg kellene próbálnia, valahol esetleg hiba történt. Én a hozzávalókat robotgéppel vertem fel. Folyékonyabb lett, mint a hagyományos piskóta. Milliméterre úgy csináltam mindent, ahogy le volt írva.A családom el volt ragadtatva, máskor is így fogom csinálni.

Törölt felhasználó

Kedves Gabcsi56! A receptet nem én írtam, hanem egy gyakorlott szakács. Ha ez alapján még nekem is sikerült elkészítenem, akkor biztos jó a recept. Azért osztottam itt meg, hogy fönnmaradjon, és tovább élje életét. Örülök, hogy tetszett a családodnak :)

juniperus12

Csak csatlakozni tudok az el?ttem szólókhoz. Nagyon jó recept, olyan igazi, klasszikus gyümölcstorta. A f?zött krém is nagyon finom, a tészta is más állagú, mint a piskóta, ami el?ször furcsának t?nik, de megsütve nagyon jó. Szóval köszönöm!

Törölt felhasználó

hihetetlenül finom és már nem el?ször térek vissza erre a receptre :) köszönöm a feltölt?nek, mert akárki csak evett bel?le eddig az mind azt mondta hogy nagyon finom és nagyon hamar elkészithet? ha az ember édességre vágyik :)

Törölt felhasználó

Hatalmasan brutalisan finom torta, hibatlan recept! Sose szerettem piskotat sutni, de a heten annyira belemaszott a fejembe a gyumolcstorta otlete, hogy gondoltam nekikatok. Hihetetlenul jo lett a teszta, a krem meg valami isteni! Gratulalok a recepthez :)

zsuzsiiii

Nagyon jó recept,köszönöm. A tésztája pille könny?, a krém nagyon finom.

Dora0419

Két hét alatt már harmadszorra sütöm :) Ez a torta lett az új kedvenc, friss eperrel a tetején.

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek