r
Nosalty Logó

Fahéjas-túrós szilvatorta

Sziporka
Fahéjas-túrós szilvatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

285
Kalória
8.7g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
97g
Víz
127g
Koleszterin
981mg
Élelmi rost
21.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Összesen 3419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A fahéjas krémhez

Töltéshez és díszítéshez

Összesen 175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    171.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4306.2 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    373.2 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    226 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 3419 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 175 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját is habosra felverjük, majd a fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  3. A lisztet hozzászitálva beleforgatjuk a tojáshabba.
  4. 170 fokon tűpróbáig sütjük.

A túrókrémhez

  1. A habtejszínt a zselatinfix-szel felverjük.
  2. A túrót a porcukorral és a citrom reszelt héjával jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a tejszínhabot.

A fahéjas krémhez

  1. A habtejszínt a zselatinfix-szel felverjük és a fahéjjal ízesítjük.

Töltéshez és díszítéshez

  1. A szilvákat kimagozzuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit hosszában feldaraboljuk.
  2. A szilvalekvárt kevés vízzel felmelegítjük, hogy kenhető legyen.
  3. A kihűlt piskótát 2 lappá vágjuk, majd vékonyan megkenjük a szilvalekvárral, erre következik a túrókrém. A feldarabolt szilvával kirakjuk, majd a fahéjas hab 1/3-ával lekenjük. Rátesszük a másik piskóta lapot, és a fahéjas habbal beborítjuk, majd a szilvával díszítjük. Egy kis reszelt étcsokoládé a tetején nem rontja el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

A házassági évfordulónk alkalmából készítettem ezt a tortát. A kertben érik a sok szilva, így csupán azt kellett kitalálnom, hogy milyen "kísérettel" illesszem a piskóta közé.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...