Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis feketeerdő-torta mandulával

Hamis feketeerdő-torta mandulával
Hamis feketeerdő-torta mandulával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom születésnapjára készítettem ezt a tortát, a munkahelyére vitte be, nagy sikert aratott vele a srácok körében, pedig nem egy nagy dobás, hamar elkészül, és sokáig eláll, mert nem tejszínes.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a 6 ek cukrot a vaníliás cukorral, az olajjal és egy csipet sóval elkeverjük. Beleszitáljuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
  2. Előmelegített sütőben zsírozott-lisztezett formában addig sütjük, míg a belseje is jó nem lesz.
  3. Míg hűl, a megcsináljuk a pudingot. Ehhez rendhagyó módon nem tejet, hanem meggylevet használunk, és persze cukrot. :) Mikor elkészült, kikeverjük a rumaromával és a meggyel, majd hagyjuk meghűlni.
  4. Mikor minden már hideg, félbevágjuk a tortalapot, és megtöltjük a pudinggal. Ezt követően bevonjuk olvasztott csokival, és megszórjuk mandulával. 
  5. Jó étvágyat kívánok mindenkinek hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

feketeerdei torta, meggytorta, meggyes torta, meggyes-pudingos torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
tojás 4 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejszínízű pudingpor 2 tasak
meggylé 6 dl
cukor 4 ek
meggybefőtt 350 g
rumaroma 2.5 ml
étcsokoládé 10 dkg
mandulapehely 2 dkg