Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis rózsatorta

Csokis rózsatorta
Csokis rózsatorta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története, vettem egy új habzsákot, ki akartam próbálni.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

ajánlat

Ez egy nagyon picike tortaformára elegendő mennyiség (16 cm). Ha nagyobbal dolgozunk, minimum a duplájával dolgozzunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral habosra verjük, majd apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  3. Kimargarinozott, lisztezett tortaformába öntjük, és megsütjük (tűpróba!).

Krém

  1. A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel. A felvert habtejszínnel kicsit "fellazítjuk" a pudingot, óvatosan belekeverjük.
  2. A lapokat betöltjük a krém kb. 1/3-ával. A maradék krémet habzsákba tesszük, és rózsa formákat nyomva befedjük a tortát. (Igény szerint egy kis tejszínnel díszíthetjük.)
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 044
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos torta, tejszínes csokipudingos torta, csokikrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

311
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
növényi habtejszín 1 dl