r
Nosalty Logó

Hamburgerzsemle Tündér konyhájából

NS
Hamburgerzsemle Tündér konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)

A szóráshoz

676
Kalória
15.7g
Fehérje
88.2g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
64.1g
Víz
65.2g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)

A szóráshoz

Összesen 676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)

A szóráshoz

Összesen 2030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)

A szóráshoz

Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1570.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4712.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    3058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    264.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A tésztához (6 db közepes hamburgerzsemléhez)

  1. A langyos tejhez adjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 2-3 percig pihentetjük.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a sütőport.
  3. Az élesztős tejhez keverjük a joghurtot és az olajat, majd a liszthez öntjük.
  4. A tojást felverjük, keveset kivéve belőle a zsemlék kenéséhez, a többit a liszthez öntjük, majd bedagasztjuk a tésztát. Ezt követően kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk, átgyúrjuk és zsemléket formálunk belőle.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk úgy, hogy kellő távolságot hagyjunk a zsemlék között. Langyos helyen további 20-25 percig kelesztjük, majd átkenjük a maradék felvert tojással és megszórjuk pirított szezámmaggal.
  7. 180 fokra melegített sütőben kb.25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Létezik egy kelt tészta, amely az első számú kedvencem. Ez a tészta nem más mint az acma, a török zsemle tésztája. Olyan, mint az a bizonyos mesebeli Pom Pom, bámulatosan tudja változtatni az alakját, formáját. Apróbb módosításokkal készítettem már belőle pl. húsvéti fonott kalácsokat, édes fonott kalácsokat, perecet, buktákat, medvehagymás csigát stb. Számomra nem is volt kérdés, hogy a hamburgerzsemlét is ebből a tésztából fogom készíteni. A zsemlék tetejére pirított szezámmag került.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek