Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger buci 2.

Hamburger buci 2.
Hamburger buci 2.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos szeretjük a hamburgert. Nem eszünk minden héten, de havonta egyszer ez a szombati vacsoránk. A mekis drága és kicsi,  a bolti buci nagy, de még mindig drága, a húsokról meg inkább nem is nyilatkoznék. Azt is házilag gyártjuk. Vagyis a nagylányom, az már úgy rajta maradt. A szósszal együtt. De ezekről majd egy másik receptnél.
Tehát, a neten kerestem, és találtam nagyon sok jónak látszó receptet a bucihoz, ez az egyik közülük. Nem hiszem, hogy egy az egyben vettem át valakitől, ez is a "több receptből egyet" módszer, amit gyakran alkalmazok.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy hőálló bögrében meglangyosítjuk a tejet és a vajat.
  2. A kenyérsütő üstjébe beleöntjük a langyos tejes-vajas keveréket, és a 2 tojást kicsit összekeverve beletesszük a cukrot, a sót, és beleöntjük a lisztet.
  3. Tetejére morzsoljuk az élesztőt.
  4. Kenyérsütőben 1:50 perces programon elkészítjük a tésztát.
  5. 9 felé vesszük, zsemlét formázunk belőle, lekenjük egy tojássárgája és pici tej keverékével, és fél órát 50 fokos sütőben kelesztjük.
  6. 30-35 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 413
elküldve: 10
receptkönyvben: 761
elkészítve: 17/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Rea

Mióta szakács: 2010.02.13.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: bagel, kifli, pita, croissant, briós, perec, burek, buci, zsemle, édes leveles

egyéb elnevezések

hamburger zsemle, hamburger cipó

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bunny
Bunny Sat, 2013-07-27 11:23

Én nyújtom és szaggatom, baromi nagyok lesznek úgy is, 12-13db is kijön a tésztából. :)

Vikimárk
Vikimárk Sun, 2012-11-04 08:24

akkor most lényegében kemény lett vagy nem?szeretném kipróbálni én is de nem szeretném elrontani.irjátok meg légyszi mitöl lehet kemény a tészta.köszi,vik.

nattyka
jana / nattyka Sun, 2012-02-12 16:47

szia
Én is elkészítettem, a héten már kétszer is. :-) 8 db-ra osztottam, így nagyon ideális a méret és a darabszám is.
Egy kérdésem lenne: Nekem a teteje elég keményre sül, amikor esszük törik. Mit tehetnék? A tojáshoz, amivel lekenem több tejet tegyek? Mit gondolsz?

Mindemellett végre végre végre! Igazi, nagyon igazi hamburgert ehettünk. Köszi! :-)))

Cataflam
Cataflam Thu, 2012-02-09 16:22

Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, mégis egy kicsit kemény lett. Ízre semmi gond vele. Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?

emga
emga Fri, 2011-12-09 20:09

Nagyon jól sikerült,most hűl a konyhában :)
Köszönöm a receptet :)

Tipetupa
Tipetupa / Tipetupa Sun, 2011-11-20 23:33

Én ma sütöttem meg, tényleg szuper ez a recept. Finom és puha és...csak jót tudok mondani. Én pohárral vágtam ki, több lett mint 9 darab, de egy is szép nagyok és kívánatosak.
Köszönet a receptért szerintem is :D.

Brea
Rea / Brea Sat, 2011-07-16 21:19

Örülök hogy sikeretek volt vele. Érdekelne ez a csirkemájas verzió. További jó sütkérezést :)

szabo.marta
szabo.marta Fri, 2011-07-08 17:43

valóban fantasztikus, most kajáltuk fel. Holnap sütögetős szülinapi bulit tervezünk a Lányzónak, és gondoltam, a kiscsajok maguk csinálhatnák a hambi-bucit hozzá....de mivel nem bízunk semmit a véletlenre fél adagból kipróbáltam. Tényleg nagyon jó, puha, és az a klasszikus hamburger buci.... vasárnap meg 1,5 adagot csinálok sloppy-joe-nak, illetve pirított csirkemájjal....hmmmm, nyammi
Köszönjük ezt az igazán tökéletes receptet!

rkemenesi
rkemenesi Fri, 2011-03-04 09:44

Fantasztikus ez a recept. Tökéletes a nyers tészta állaga. A gyerekeim imádták formázni a bucikat. Nagyon jól sikerült. Köszi! Rita

389
tej 2.4 dl
margarin 6.6 dkg
cukor 2 ek
2 kk
finomliszt 45 dkg
rétesliszt 15 dkg
friss élesztő 3.3 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
tej 2 ek