Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger zsemle Audrey-tól

Hamburger zsemle Audrey-tól
Hamburger zsemle Audrey-tól
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna páromat meglepni egy igazi hamburgerrel. Rájöttem, hogy hiába készítek igazi marhából nagyon finom húspogácsát, ha a zsemle vacak. Ezért gondoltam, megpróbálom magam elkészíteni azt is. Az ötletet a Dívány oldaláról lestem, azon módosítottam egy kicsit.

Bár a kelesztés miatt időigényes, nincs sok munka vele, egyszerűen megvolt, és fantasztikus lett a végeredmény! Olyan igazi, enyhén édeskés, pihe-puha hamburger buci, ami még 2 nap múlva is puha maradt, és örömmel ettük. A bolti szemlék a nyomába sem érnek.

Talán még sosem ettünk ilyen finom hamburgert, amiben a hús mellett nagy szerepe volt ennek a zsemlének is.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ebből az adagból 8 normál hamburger zsemle lesz, de készíthetünk több kisebbet is, vagy akár hosszúkás hot-dog kifliket (ezt tervezek legközelebb:). Nem csak hamburgerhez nagyszerű, reggelire mi a maradékot vajjal, lekvárral, mézzel ettük, mennyei volt. De akár le is lehet fagyasztani a következő hamburgerezéshez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. Közben egy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük bele a többi hozzávalót (joghurt, só, olívaolaj, 1 tojás), majd a felfutott élesztős tejet is öntsük bele, és dagasszuk, amíg fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától (én robotgépet használtam ehhez a művelethez).
  3. Lefedve, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 1-1,5 óra).
  4. Ezt követően vágjuk 8 egyenlő részre a tésztát, és mindegyik darabból formázzunk kis gombócokat (alulra hajtogassuk körbe-körbe, és alul csípjük össze).
  5. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe kellő távolságra egymástól, mert meg fognak nőni. Takarjuk le egy konyharuhával, és ismét hagyjuk a duplájára kelni (kb. 1 óra). Közben melegítsük majd elő a sütőt 180 fokra.
  6. Ha megkeltek, kenjük meg a tetejüket egy felvert tojással (vagy ha van maradék sárgája, az is megteszi), majd szórjuk meg szezámmaggal.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süssük, aminek az aljába tegyünk egy tepsiben, edényben vagy üres konzerves dobozban egy kis vizet. Így süssük szép pirosra kb. 20-25 perc alatt. Ha úgy látjuk, hogy sütés közben a teteje nagyon pirul de még sütni kell, tegyünk rá egy alufóliát, így nem fog túlságosan megpirulni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 40 874
elküldve: 7
receptkönyvben: 313
elkészítve: 38/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: pita, briós, zsemle, bagel, kifli, buci, burek, croissant, édes leveles, perec

egyéb elnevezések

hamburgerzsemle, hamburger pufancs, hambureger buci, zsemle, buci, szezámmagos zsemle, szezámmagos buci, szezámos zsemle, hamburger

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Thandi
Andi / Thandi Sat, 2017-12-02 15:41

Hihetetlen ,de nekem is sikerült. Gyönyörű és ízletes bucik lettek. Hálás köszönet a receptért. :)

Szilvóca88
Szilvóca88 Sat, 2017-06-17 20:16

Kedves Audrey!

Nagyon finomak és szépek lettek!!! Köszönöm szépen ezt a szuper receptet!!!

állógabi
állógabi Wed, 2015-03-04 11:12

hello, lenne egy kerdesem: ha nem instant elesztovel keszitem hanem elesztokockaval, akkor abbol mennyit kell hasznalnom? nekem az instant eleszto meg sosem kelt meg, felek vele dolgozni. koszonom a valaszt.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2015-03-04 18:15

Egy csomag szárított élesztő (7 g) az fél kocka, vagyis 2,5 g rendes élesztőnek felel meg.

_Marcsi
_Marcsi Sun, 2014-11-16 11:53

Nagyon finom lett, egy házibuliba készítettem, és természetesen elkérték a receptet :-).

Nico0406
Nico0406 Thu, 2014-11-06 17:04

Drága Audrey! :-)

Ugyanebből a megfontolásból szerettem volna készíteni hambi bucit az én Szerelmemnek,hogy meglepjem,mint Te is. Nagyon szeretném megköszönni,hogy megosztottad velünk ezt a receptet,mert valóban igazi "retros" íze lett,mintha 10 évvel ezelőtt vettem volna valahol..valami profi hamburgeresnél.Nem beszélve a súlyáról,mert az is van..Nem úgy,mint a mostani buciknak! És olyan szépek lettek,mint a tiéd a képeken..nem is hittem el,hogy tényleg én csináltam! Köszönöm szépen és gratulálok az ügyes kezedhez! :-)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2014-11-10 13:18

Kedves Nico!
Nagyon köszönöm a szívmelengető szavakat és, hogy megosztottad a tapasztalatod:) Pedig az érdem a tiéd, a Te kezeid voltak ügyesek. :)
További ilyen sikeres sütögetést, főzőcskézést kívánok!
Audrey

370
finomliszt 600 g
tej 2 dl
joghurt 1 dl
tojás 2 db
olívaolaj 4 ek
nádcukor 2 ek
1 tk
instant élesztő 7 g
szezámmag 2 ek