r
Nosalty Logó

Hamburger zsemle Audrey-tól

Audrey
Hamburger zsemle Audrey-tól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

370
Kalória
11.1g
Fehérje
62.1g
Szénhidrát
7.7g
Zsír
29.3g
Víz
46.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
4.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5214.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    3020 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    497 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. Közben egy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük bele a többi hozzávalót (joghurt, só, olívaolaj, 1 tojás), majd a felfutott élesztős tejet is öntsük bele, és dagasszuk, amíg fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától (én robotgépet használtam ehhez a művelethez).
  3. Lefedve, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 1-1,5 óra).
  4. Ezt követően vágjuk 8 egyenlő részre a tésztát, és mindegyik darabból formázzunk kis gombócokat (alulra hajtogassuk körbe-körbe, és alul csípjük össze).
  5. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe kellő távolságra egymástól, mert meg fognak nőni. Takarjuk le egy konyharuhával, és ismét hagyjuk a duplájára kelni (kb. 1 óra). Közben melegítsük majd elő a sütőt 180 fokra.
  6. Ha megkeltek, kenjük meg a tetejüket egy felvert tojással (vagy ha van maradék sárgája, az is megteszi), majd szórjuk meg szezámmaggal.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süssük, aminek az aljába tegyünk egy tepsiben, edényben vagy üres konzerves dobozban egy kis vizet. Így süssük szép pirosra kb. 20-25 perc alatt. Ha úgy látjuk, hogy sütés közben a teteje nagyon pirul de még sütni kell, tegyünk rá egy alufóliát, így nem fog túlságosan megpirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szerettem volna páromat meglepni egy igazi hamburgerrel. Rájöttem, hogy hiába készítek igazi marhából nagyon finom húspogácsát, ha a zsemle vacak. Ezért gondoltam, megpróbálom magam elkészíteni azt is. Az ötletet a Dívány oldaláról lestem, azon módosítottam egy kicsit. Bár a kelesztés miatt időigényes, nincs sok munka vele, egyszerűen megvolt, és fantasztikus lett a végeredmény! Olyan igazi, enyhén édeskés, pihe-puha hamburger buci, ami még 2 nap múlva is puha maradt, és örömmel ettük. A bolti szemlék a nyomába sem érnek. Talán még sosem ettünk ilyen finom hamburgert, amiben a hús mellett nagy szerepe volt ennek a zsemlének is.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek