Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha hamburgerbuci

Pihe-puha hamburgerbuci
Pihe-puha hamburgerbuci
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legpuhább, legfinomabb, legretróbb hamburgerzsömle, amit valaha készítettünk. Ha sokszor van hamburgerezés a családban, érdemes többet csinálni, mert jól bírja a fagyasztást!

hozzávalók / 4 adag

A zsömléhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A zsömléhez

  1. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól kidolgozzuk. Nyugodtan csinálhatjuk dagasztógépben is!
  2. Ha kész, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Ha elkészült, 8 egyenlő részre vágjuk, és zsömle formájúra alakítjuk.
  4. Ismét letakarjuk, és 25 percig kelesztjük.

A kenéshez

  1. Megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 195 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre.
  • sütési hőfok: 195°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 207
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
958 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: perec, édes leveles, buci, burek, zsemle, briós, bagel, pita, kifli, croissant

egyéb elnevezések

hamburgerzsemle, hamburgerbuci

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

803
finomliszt 40 dkg
rétesliszt 20 dkg
2 kávéskanál
cukor 3 ek
napraforgó olaj 60 ml
tej 2.5 dl
instant élesztő 7 g
tojás 1 db
tojás 1 db
szezámmag 2 ek