r
Nosalty Logó

Hamburger húspogácsa és puffancs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsy86
Hamburger húspogácsa és puffancs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puffancs

Húspogácsa

Összesen 910 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puffancs

Húspogácsa

Összesen 5466 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Puffancs

Húspogácsa

Összesen 241 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 910 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11682.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    7277 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    732 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 5466 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Puffancs

Húspogácsa

Elkészítés

Puffancs

  1. A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele kb. 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, előkészítjük a további hozzávalókat.
  2. A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. A margarint összekeverem a 3 tojássárgájával. (Én megolvasztom kicsit, hogy enyhén folyós legyen.)
  3. Ha megvagyunk mindezzel, akkor összekeverjük az összes hozzávalót (lisztes keverék, margarinos-tojásos keverék, felfuttatott élesztős keverék).
  4. Addig dagasztjuk, amíg szép sima felületű tésztát kapunk, ez körülbelül 6-10 perc között szokott lenni. (Én kézzel szoktam, de akinek van dagasztógépe, használja.) Akkor jó a tészta, ha a lisztes ujjunkat belenyomjuk, és egyből visszaugrik. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. (Én a sütőt szoktam 50 °C fokra beállítani, és abba teszem a konyharuhával lefedett tálat.)
  5. Ha megkelt, felosztjuk 10 darabra és zsemléket formázunk belőle. Ha egy pici étolajat kenünk a pultra, vagy deszkára, akkor könnyeben lehet görgetni a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (kettőre fér rá), majd visszahelyezzük az 50°C fokos sütőbe kelni (letakarjuk konyharuhával). Körülbelül 15 perc múlva kivesszük, és felkapcsoljuk a sütőt 190 °C fokra. Amíg felmelegszik, addig kel tovább a pufi.
  6. Ha megfelelő, akkor lekenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, és körülbelül 12-15 percig sütjük. (Alsó-felső sütéssel szoktam, és körülbelül 7-8 perc elteltével megcserélem a tepsik helyzetét.) Ha kisült, rácsra helyezzük.

Húspogácsa

  1. Felaprítjuk nagyon apróra a vöröshagymát, és a csemegeuborkát (lehet robotgéppel is kicsit pépesebbre, ha úgy tetszik).
  2. A darált húst összekeverjük az előzőekkel, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, ketchuppal, mustárral és Worcestershire-szósszal. Hagyhatjuk állni egy kicsit, hogy jobban összeérjenek az ízek, de nem szükséges. Ha túl lágynak tűnik a keverékünk, akkor adhatunk hozzá tojást és zsemlemorzsát is, hogy jobban összeálljon. ( a marha-sertés kombinál nekem nem kellett bele)
  3. Ha kész, húspogácsákat formázunk belőle, és nagyon kevés zsiradékon néhány perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 47974
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 12.

Ajánló

A tésztából puffancs helyett hotdog kiflit is készíthetünk, csak a formázás más, viszont pont olyan jó. A komplett hamburgert ízlésünk szerint megpakolhatjuk bármivel, amit szeretünk. Ha kicsit megpirítjuk a zsemlék alját és tetejét, akkor még jobb lesz.  Én meg szoktam kenni mustárral, majd rá a saláta, paradicsom, csemegeubi, hagyma, csípős savanyúság. Erre megy rá a húspogi, majd ketchup, lapka sajt és reszelt sajt. Kész is van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsy86 4 recept

Csak egy olyan hamburgert akartam elkészíteni, amiről biztosan tudom, hogy miből és hogyan készül. A család és barátok körében sikere van.

Hozzávalók

Puffancs

Húspogácsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek