r
Nosalty Logó

Halibutfilé finomfőzelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halibutfilé finomfőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Összesen 1373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Összesen 2746 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    548 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8096 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3132 micro
Összesen 1373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    16191 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6264 micro
Összesen 2746 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 209 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Elkészítés

A halibuthoz

  1. Elsőként készítsd el az zöld olajat, mert azt hagyni kell állni. Ehhez alaposan turmixold össze a zöldeket és az olajat, majd tedd félre, hogy ülepedjen, és az olaj átvegye az ízeket. Később át is szűrheted, de ezt nem muszáj.
  2. A zsályacsipsz nagyon egyszerű: közepesen lángon hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, hogy ne legyen túl forró, és ne égjen meg, ne barnuljon be a zsályalevél. A leveleket dobd a forró olajba, nyomogasd le őket, hogy ne pöndörödjenek, majd szedd papírtörölközőre.
  3. A finomfőzelékhez vágd batonokra, vagyis hasábokra a répát és a karalábét, a salottot pedig aprítsd fel. A vaj és az olaj keverékén párold üvegesre a hagyma felét, majd dobd rá a zöldségeket, és közepesen magas lángon karamellizáld. Öntsd fel a fehérbor felével vagy vízzel (alaplével), sózd, borsozd, és párold még épp roppanósra. Ha ezzel megvagy, tedd félre a zöldségeket, és tartsd melegen.
  4. Ugyanabban a serpenyőben készíts vajmártást a maradék salottból, amelyet futtass meg az egyik kis kocka vajon. Ezt öntsd fel a maradék borral, forralj rajta egyet, hogy a nagyja elpárologjon, majd lassacskán, folyamatos kevergetés mellett, add hozzá a maradék kockákra vágott, hideg vajat. Ha az összeset hozzáadtad, és egynemű a szósz, mehet bele a mascarpone, és ha az is elolvadt, egy facsarásnyi citromlé. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd félre, és ezt is tartsd tartsd melegen.
  5. A gombát forró serpenyőben kevés olajon pirítsd, ne párold. Pár perc alatt ropogós lesz a külseje, és nekünk most pont ez kell. Ezt is tedd félre, és tartsd melegen.
  6. Utoljára jöhet a hal: ha nem halibut steaket kapsz, hanem vékony filéket, akkor pillanatok alatt megvagy, de a steaket sem kell órákig sütni. Forró serpenyő, szárazra törölt, besózott, beborsozott halfilé és egy jó tipp: egy kis darab sütőpapíron süsd, hogy tuti ne ragadjon oda! Oldalanként kb. 1- ½ perc, és meg is vagy, tálalhatsz!
  7. Kanalazz a tányérra a vajmártásból, majd rendezd rá a zöldségbatonokat. Ennek a tetejére helyezd a halfilé(ke)t, majd szórd meg a pirított gombával, végül díszítsd a zsályalevelekkel és a zöld olajjal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1874
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most egy nagyon érdekes étellel készültem nektek! Egy olyan specialitást fogok elkészíteni, amit szívből gyűlöltem az óvodában, ez pedig a finomfőzelék.

Hozzávalók

A halibuthoz

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!