Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halibutfilé finomfőzelékkel

Halibutfilé finomfőzelékkel
Halibutfilé finomfőzelékkel
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most egy nagyon érdekes étellel készültem nektek! Egy olyan specialitást fogok elkészíteni, amit szívből gyűlöltem az óvodában, ez pedig a finomfőzelék.

hozzávalók / 2 adag

A halibuthoz

  • 20 dkg halibut hal (vagy harcsafilé)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A finomfőzelékhez

A zöld olajhoz

A zsályacsipszhez

A pirított gombához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elsőként készítsd el az zöld olajat, mert azt hagyni kell állni. Ehhez alaposan turmixold össze a zöldeket és az olajat, majd tedd félre, hogy ülepedjen, és az olaj átvegye az ízeket. Később át is szűrheted, de ezt nem muszáj.
  2. A zsályacsipsz nagyon egyszerű: közepesen lángon hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, hogy ne legyen túl forró, és ne égjen meg, ne barnuljon be a zsályalevél. A leveleket dobd a forró olajba, nyomogasd le őket, hogy ne pöndörödjenek, majd szedd papírtörölközőre.
  3. A finomfőzelékhez vágd batonokra, vagyis hasábokra a répát és a karalábét, a salottot pedig aprítsd fel. A vaj és az olaj keverékén párold üvegesre a hagyma felét, majd dobd rá a zöldségeket, és közepesen magas lángon karamellizáld. Öntsd fel a fehérbor felével vagy vízzel (alaplével), sózd, borsozd, és párold még épp roppanósra. Ha ezzel megvagy, tedd félre a zöldségeket, és tartsd melegen.
  4. Ugyanabban a serpenyőben készíts vajmártást a maradék salottból, amelyet futtass meg az egyik kis kocka vajon. Ezt öntsd fel a maradék borral, forralj rajta egyet, hogy a nagyja elpárologjon, majd lassacskán, folyamatos kevergetés mellett, add hozzá a maradék kockákra vágott, hideg vajat. Ha az összeset hozzáadtad, és egynemű a szósz, mehet bele a mascarpone, és ha az is elolvadt, egy facsarásnyi citromlé. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd félre, és ezt is tartsd tartsd melegen.
  5. A gombát forró serpenyőben kevés olajon pirítsd, ne párold. Pár perc alatt ropogós lesz a külseje, és nekünk most pont ez kell. Ezt is tedd félre, és tartsd melegen.
  6. Utoljára jöhet a hal: ha nem halibut steaket kapsz, hanem vékony filéket, akkor pillanatok alatt megvagy, de a steaket sem kell órákig sütni. Forró serpenyő, szárazra törölt, besózott, beborsozott halfilé és egy jó tipp: egy kis darab sütőpapíron süsd, hogy tuti ne ragadjon oda! Oldalanként kb. 1- ½ perc, és meg is vagy, tálalhatsz!
  7. Kanalazz a tányérra a vajmártásból, majd rendezd rá a zöldségbatonokat. Ennek a tetejére helyezd a halfilé(ke)t, majd szórd meg a pirított gombával, végül díszítsd a zsályalevelekkel és a zöld olajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 351
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

finomfőzelék hallal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Sun, 2018-01-21 17:26

Sajnálni való, ahogy ez az ember mindenáron ismert akar maradni. Inkább ne főzzön, vagy tartsa meg magának a receptjeit

1373
hal 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
karalábé 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
salottahagyma 2 közepes db
fehérbor 1.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
vaj 10 dkg
mascarpone 8 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 1 dl
olívaolaj 4 ek
zsálya 5 db
olívaolaj 1 ek
laskagomba 5 dkg