Halibutfilé finomfőzelékkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
A halibuthoz
A finomfőzelékhez
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
40g mascarpone162 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöld olajhoz
-
23g petrezselyem8 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
A zsályacsipszhez
A pirított gombához
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g laskagomba7 kcal
Összesen
1373
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
A halibuthoz
A finomfőzelékhez
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g mascarpone323 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöld olajhoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
A zsályacsipszhez
A pirított gombához
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g laskagomba15 kcal
Összesen
2746
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
A halibuthoz
A finomfőzelékhez
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
18.3g karalábé4 kcal
-
12.2g sárgarépa4 kcal
-
4.3g salottahagyma3 kcal
-
11.5g fehérbor9 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
6.1g mascarpone25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöld olajhoz
-
3.4g petrezselyem1 kcal
-
4.6g bazsalikom1 kcal
-
6.5g olívaolaj57 kcal
A zsályacsipszhez
A pirított gombához
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.8g laskagomba1 kcal
Összesen
209
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 130.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 689.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 361.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 548 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8096 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3132 micro
Összesen
1373
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 261.8 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1379.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 723.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2321 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 1097 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 765 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 16191 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 6264 micro
Összesen
2746
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 379 micro
-
β-karotin 1238 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
209
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A halibuthoz
A finomfőzelékhez
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db karalábé
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db salottahagyma
-
1.5 dl fehérbor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
8 dkg mascarpone
-
só ízlés szerint
A zöld olajhoz
-
1 csokor petrezselyem
-
1 dl olívaolaj
A zsályacsipszhez
A pirított gombához
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A halibuthoz
- Elsőként készítsd el az zöld olajat, mert azt hagyni kell állni. Ehhez alaposan turmixold össze a zöldeket és az olajat, majd tedd félre, hogy ülepedjen, és az olaj átvegye az ízeket. Később át is szűrheted, de ezt nem muszáj.
- A zsályacsipsz nagyon egyszerű: közepesen lángon hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, hogy ne legyen túl forró, és ne égjen meg, ne barnuljon be a zsályalevél. A leveleket dobd a forró olajba, nyomogasd le őket, hogy ne pöndörödjenek, majd szedd papírtörölközőre.
- A finomfőzelékhez vágd batonokra, vagyis hasábokra a répát és a karalábét, a salottot pedig aprítsd fel. A vaj és az olaj keverékén párold üvegesre a hagyma felét, majd dobd rá a zöldségeket, és közepesen magas lángon karamellizáld. Öntsd fel a fehérbor felével vagy vízzel (alaplével), sózd, borsozd, és párold még épp roppanósra. Ha ezzel megvagy, tedd félre a zöldségeket, és tartsd melegen.
- Ugyanabban a serpenyőben készíts vajmártást a maradék salottból, amelyet futtass meg az egyik kis kocka vajon. Ezt öntsd fel a maradék borral, forralj rajta egyet, hogy a nagyja elpárologjon, majd lassacskán, folyamatos kevergetés mellett, add hozzá a maradék kockákra vágott, hideg vajat. Ha az összeset hozzáadtad, és egynemű a szósz, mehet bele a mascarpone, és ha az is elolvadt, egy facsarásnyi citromlé. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd félre, és ezt is tartsd tartsd melegen.
- A gombát forró serpenyőben kevés olajon pirítsd, ne párold. Pár perc alatt ropogós lesz a külseje, és nekünk most pont ez kell. Ezt is tedd félre, és tartsd melegen.
- Utoljára jöhet a hal: ha nem halibut steaket kapsz, hanem vékony filéket, akkor pillanatok alatt megvagy, de a steaket sem kell órákig sütni. Forró serpenyő, szárazra törölt, besózott, beborsozott halfilé és egy jó tipp: egy kis darab sütőpapíron süsd, hogy tuti ne ragadjon oda! Oldalanként kb. 1- ½ perc, és meg is vagy, tálalhatsz!
- Kanalazz a tányérra a vajmártásból, majd rendezd rá a zöldségbatonokat. Ennek a tetejére helyezd a halfilé(ke)t, majd szórd meg a pirított gombával, végül díszítsd a zsályalevelekkel és a zöld olajjal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1874
- Feltöltés dátuma: 2018. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17514 recept
Most egy nagyon érdekes étellel készültem nektek! Egy olyan specialitást fogok elkészíteni, amit szívből gyűlöltem az óvodában, ez pedig a finomfőzelék.