adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
442
Kalória
26.6g
Fehérje
22.8g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
236.3g
Víz
38g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
442
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
882
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
117
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 236.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 750 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 227 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1099 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
442
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1303.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 472.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1499 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 454 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 1310 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 2198 micro
-
β-crypt 116 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
882
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
117
kcal
Elkészítés
- Előre reszeljük le a lime héját.
- Először a tatár avokádós alját készítsük el. Az avokádót pucoljuk, magozzuk, kockázzuk és tegyük egy tálba. Gyorsan egy fél lime levével meglocsoljuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, úgy egy kávéskanálnyit, az aprított koriander harmadát, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés aprított chilivel vagy chilipellyel ízesítjük. Ez megy a tálaló tányér közepére helyezett ételformázó, tálalógyűrűbe alulra. Egy egyenes talpú pohárral le is nyomogathatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.
- Aztán a tálba tesszük a kb. 1 cm szélű kockára vágott tonhalat, ezt a lime levének másik felével keverjük, sózzuk, borsozzuk, egy kávéskanálnyi frissen reszelt gyömbért, aprított koriandert, és ízlés szerint egy kevés reszelt limehéjat adunk hozzá. Ez megy az avokádóalapra a gyűrűbe. Nyomjuk le a pohár talpával ezt is, és a tányérral, gyűrűvel együtt tegyük egy félórára a hűtőbe összeállni, vagy ameddig elkészül a szósz.
- Készítsük el a szószt is. Egy tálban rugós keverővel először keverjük simára a mustárt olívaolajjal, adjuk hozzá egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, legyen krémesen csillogó. Vágjuk a mangót kicsi kockákba, pont mint a tonhallal tettük, és adjuk az öntethez.
- Tálaláskor vegyük ki a tányért a hűtőből, egy vékony pengéjű éles kést mozgassunk körbe a gyűrű belsejében, hogy szétválasszuk a tatártól, majd húzzuk le róla. Jó esetben gyönyörűen formás marad. Öntsük körbe a mangós szósszal, szórjuk meg mákkal mindenhol (ezt én most elfelejtettem), egy csepp limehéj-reszelék és chilipehely is mehet a tetejére. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
Tonhaltatárt egy csomó olaszországi étterem menüjében találhatunk, de ilyet csak egy helyen, a Luccabeli Stravinsky előételei között. Ez a bár olyan, akár egy berlini művésztanya. A fiatal tulajdonosok orosz származásúak, de tökéletesen átérezték és továbbadják az a bizonyos olasz életérzést. Ez a fúziós csoda kipróbálásra vár, ess neki nem bánod meg!