r
Nosalty Logó

Tonhaltatár

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Tonhaltatár
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 442 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 882 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 442 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    2198 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 882 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előre reszeljük le a lime héját.
  2. Először a tatár avokádós alját készítsük el. Az avokádót pucoljuk, magozzuk, kockázzuk és tegyük egy tálba. Gyorsan egy fél lime levével meglocsoljuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, úgy egy kávéskanálnyit, az aprított koriander harmadát, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés aprított chilivel vagy chilipellyel ízesítjük. Ez megy a tálaló tányér közepére helyezett ételformázó, tálalógyűrűbe alulra. Egy egyenes talpú pohárral le is nyomogathatjuk, hogy egyenletes legyen a teteje.
  3. Aztán a tálba tesszük a kb. 1 cm szélű kockára vágott tonhalat, ezt a lime levének másik felével keverjük, sózzuk, borsozzuk, egy kávéskanálnyi frissen reszelt gyömbért, aprított koriandert, és ízlés szerint egy kevés reszelt limehéjat adunk hozzá. Ez megy az avokádóalapra a gyűrűbe. Nyomjuk le a pohár talpával ezt is, és a tányérral, gyűrűvel együtt tegyük egy félórára a hűtőbe összeállni, vagy ameddig elkészül a szósz.
  4. Készítsük el a szószt is. Egy tálban rugós keverővel először keverjük simára a mustárt olívaolajjal, adjuk hozzá egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk, legyen krémesen csillogó. Vágjuk a mangót kicsi kockákba, pont mint a tonhallal tettük, és adjuk az öntethez.
  5. Tálaláskor vegyük ki a tányért a hűtőből, egy vékony pengéjű éles kést mozgassunk körbe a gyűrű belsejében, hogy szétválasszuk a tatártól, majd húzzuk le róla. Jó esetben gyönyörűen formás marad. Öntsük körbe a mangós szósszal, szórjuk meg mákkal mindenhol (ezt én most elfelejtettem), egy csepp limehéj-reszelék és chilipehely is mehet a tetejére. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 3840
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 19.

Ajánló

Ha fel akarsz vágni, vagy csak egy üdítő, friss előételre vágysz, amely elrepít a tenger vagy akár az óceán partjára, akkor ez a te fogásod!

Receptkategóriák

Tonhaltatárt egy csomó olaszországi étterem menüjében találhatunk, de ilyet csak egy helyen, a Luccabeli Stravinsky előételei között. Ez a bár olyan, akár egy berlini művésztanya. A fiatal tulajdonosok orosz származásúak, de tökéletesen átérezték és továbbadják az a bizonyos olasz életérzést. Ez a fúziós csoda kipróbálásra vár, ess neki nem bánod meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 budapesti étterem, amit külföldi barátoknak is bátran ajánlunk

Mindig fogós kérdés, hova kalauzoljuk el régóta külhonban élő rokonainkat, Magyarországra látogató barátainkat. Ilyenkor a legokosabb nem egy olasz trattoriába vagy sushizóba vinni őket, hiszen mi másra is volnának kíváncsiak, mint arra a konyhára, ami csak itt érhető el, és rólunk, magyarokról mesél... De miért is olyan nehéz ügy ez?

Nosalty

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Szekeres Dóra

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?