r
Nosalty Logó

Hal citrusos bundában gránátalmás bulgurral

Évi néni
Hal citrusos bundában gránátalmás bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1132
Kalória
58g
Fehérje
130.4g
Szénhidrát
42.8g
Zsír
381.8g
Víz
197.7g
Koleszterin
19.5g
Élelmi rost
25.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2805.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    1432 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 1132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.1 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8416 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    4297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1145.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 3390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A halszeleteket 1 ek. vajon oldalanként 1-1- perc alatt elősütjük.
  2. Megszórjuk kevés sóval, frissen őrölt borssal, és tepsibe helyezzük (teflon, hogy le ne ragadjon).
  3. A fehérkenyeret ledaráljuk (héja nélkül), és hozzákeverünk 3 ek. vajat, és egy citrom, valamint egy narancs reszelt héját, és levét. Ezzel a keverékkel beborítjuk a halszeleteket, és sütőben készre sütjük.
  4. A bulgurt egy nagyobb tálba tesszük, és a felforralt alaplével leöntjük, lefedjük 10 percre, hogy jól megdagadjanak a szemek, majd hozzákeverünk 2 ek vajat, és a gránátalma magjait.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Láttam ehhez hasonló receptet Jamie Olivertől, és Serényi Zsolttól, megtetszett, és ki szerettem volna próbálni. Persze változtattam rajta egy keveset. A gránátalma pucolás rejtelmeit pedig Nigella Lowsontól lestem el, ami úgy hangzik, hogy mielőtt felvágnám a gránátalma héját, elpüfölöm egy fakanállal, így amikor szétnyitom, szinte maguktól potyognak ki, hátrahagyva az egyébként igen keserű fehér hártyáját.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...