r
Nosalty Logó

Hagymás gombapöri póréhagymás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
AnitaSztaricsek
Hagymás gombapöri póréhagymás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Bulgur

Gombapöri

Összesen 763 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Bulgur

Gombapöri

Összesen 3049 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Bulgur

Gombapöri

Összesen 87 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2709.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    808 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 763 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10839.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    999 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    6489 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3230 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5290 micro
Összesen 3049 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Bulgur

Gombapöri

Elkészítés

Bulgur

  1. Felkarikázzuk a pórhagymát, kókuszzsíron kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a bulgurt annyi langyos vízzel ami bőven ellepi, ezután jöhet a só, bors.
  2. Fedő alatt lassú tűzön 15-20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a petrezselymet, és fedő alatt hagyjuk még egy negyed órát "kihűlni".

Gombapöri

  1. A póréhagymát és a lila hagymát apróra összevágjuk, majd kis olajon kb. 1 dl vízzel megpároljuk.
  2. Ezalatt a gombát meghámozzuk, és kicsit vastagabb szeletekre összevágjuk. Hozzáadjuk, addig pároljuk, míg kicsit összeesik a gomba. Ezután jöhet a fűszerpaprika tűzről levéve, és 2 dl víz hozzáadásával elkeverjük.
  3. Visszahelyezzük a tűzre, és hozzáadjuk a sót, borsot, majd mehet a habarás (tejföl,joghurt, liszt és egy kis víz). Ezután még egy 10 percig kevergetés mellett főzzük.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1386
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás gombapöri póréhagymás bulgurral
AnitaSztaricsek 26 recept

Szerintem sokkal finomabb így.

Hozzávalók

Bulgur

Gombapöri

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek