Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves ötféle hagymából

Hagymaleves ötféle hagymából
Hagymaleves ötféle hagymából
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam a barátomtól a receptet, és elkészítettem. A családnak ízlett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük a vajat és az olívaolajat, a zsályát és a fokhagymát egy magasabb edénybe. Keverjük jól össze, és dobjuk rá a felszeletelt hagymákat. Pirítsuk 1 percig magas hőfokon, majd vegyük alacsony hőfokra a tűzhelyet. Ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Fedjük le az edényt, úgy, hogy maradjon rajta egy minimális rés, és pároljuk 50 percig. Az utolsó 20 percben vegyük le a fedőt, így a hagyma aranybarna színű és vajpuha lesz. Néha kavarjuk meg, hogy ne égjen oda. A folyamatot NE gyorsítsuk fel!
  2. Készítsük el az alaplevet.
  3. Amikor a hagyma megpuhult, öntsük fel az alaplével. Forraljuk össze, majd vegyük alacsony hőfokra, és főzzük 15 percet, és kész a leves.
  4. Pirítsuk meg a kenyereket, majd grillben olvasszuk rá a reszelt sajtot.
  5. Tegyük a sajtos kenyereket a kitálalt levesbe, és öntsünk a tetejére ízlés szerint worcester-szószt, de ezt el is lehet hagyni. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Thomas13

Mióta szakács: 2010.02.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

öthagymaleves , öthagymás leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

267
vaj 1 ek
olívaolaj 3 ek
zsálya 0.5 csokor
fokhagyma 6 gerezd
lila hagyma 5 közepes fej
fehér hagyma 3 nagy fej
salottahagyma 3 közepes db
póréhagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas alaplé 2.5 l
toast kenyér 8 szelet
trappista sajt 200 g
worcestershire-szósz 1 teáskanál